Daniela Niţu, patroana firmei pirotehnice de la Colectiv, a fost găsită moartă în casă. Femeia primise 13 ani de închisoare

Daniela Niţu, patroana firmei pirotehnice care a organizat focul de artificii de la Colectiv, a fost găsită, luni, moartă în casă. Ea primise cea mai mare pedeapsă în dosarul Colectiv.

16 aug. 2021, 21:21
Daniela Niţu, patroana firmei pirotehnice de la Colectiv, a fost găsită moartă în casă. Femeia primise 13 ani de închisoare

Se pare că Daniela Niţu era decedată de mai bine de 24 de ore. La prima vedere, nu avea traume pe corp. Serviciul de omoruri din cadrul Poliției Capitalei a deschis dosar de moarte suspectă. Trupul neînsuflețit al femeii a fost dus la IML și urmează să i se facă autopsia pentru a se stabili exact cauza morții.

Familia nu mai luase legătura cu ea de trei zile și din acest motiv a alertat autoritățile.

„În data de 16..08.2021, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că într-un apartament din sectorul 5 a fost găsită decedată o femeie de 44 de ani. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a anunţat Poliţia.

Citeşte şi Tatăl unuia dintre tinerii morți în Colectiv rupe tăcerea, după decizia Curții de Apel: „Există judecători dornici să îi elibereze pe vinovați. Care e scopul justiției?”

Daniela Niță, cea care deținea firma de artificii, a primit 12 ani și 8 luni de închisoare. Aceasta a fost acuzată inclusiv de distrugere de probe. În decembrie 2019, Tribunalul București a pronunțat un prim verdict în dosarul ”Colectiv”. Cei trei patroni ai clubului bucureștean, Paul Gancea, Alin Anastasescu și Costin Micu, au fost condamnați fiecare la câte 11 ani și 8 luni. Tot atunci au mai fost condamnați doi pompieri, care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale, dar și funcționari din Primăria condusă de Piedone la acea vreme.

Instanța a mai dispus ca rudele victimelor din Colectiv să primească daune morale și materiale de câteva zeci de milioane de euro. Ele vor fi plătite de cei 13 inculpați, în solidar cu Primăria Sectorului 4 și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru finele lunii septembrie judecarea apelului în dosarul ”Colectiv”. Judecătorii au decis ca dezbaterile să se facă pe parcursul a cinci termene, primul pe 30 septembrie.

Citeşte şi BOMBA din dosarul Colectiv: Toți vinovații pot scăpa liberi sau cu pedepse mult mai ușoare. Instanța discută schimbarea încadrării juridice