Daniela Ploia a avut o copilărie cu multe lipsuri: „Eu căpătam de la prietene haine”

Daniela Ploia a avut o copilărie cu multe lipsuri şi a trebuit să muncească cu ziua, la sapă, încă din şcoala generală. Cântăreaţa nu se ruşinează să recunoască faptul că îmbracă haine primite de pomană şi că era nelipsită de la parastasele din sat. 

04 mai 2023, 20:32
Daniela Ploia a avut o copilărie cu multe lipsuri: „Eu căpătam de la prietene haine”
Daniela Ploia a avut o copilărie cu multe lipsuri

Daniela Ploia a avut o copilărie cu multe lipsuri. De profesie inginer şi cu studii medicale, artista şi-a urmat şi pasiunea de a cânta. Primii bani i-a câştigat, însă, muncind cu ziua, la sapă, încă din şcoala generală, să-şi poată ajuta familia.

Citeşte şi: Cine este iubitul cântăreţei Daniela Ploia. Are gânduri de măritiş: „Mă mut din ţară”

Daniela Ploia a avut o copilărie cu multe lipsuri

Provin dintr-o familie numeroasa, suntem sapte frati. Chiar ma gandeam la mama cum a reusit sa creasca sapte copii, imi amintesc de neajunsurile noastre. Si daca ar fi lucrat, nu si-ar fi permis sa dea bani pentru sapte copii cand pleaca la scoala. Am avut parte de lipsuri, le-am simtit, m-au intarit, m-am ambitionat.

Nu aveam timp de joaca, trebuia sa muncim. In agricultura, mergeam cu sapa la oameni, cu ziua sa ne castigam existenta. Imi doream sa castig banutii mei. Vedeam la bunica ca asta facea si i-am zis ca vreau sa merg cu ea sa fac bani.

Nu erau foarte multi bani, dar inca de pe atunci ii ajutam pe ai mei pentru ca vedeam cat de greu le este. Imi mai cumparam si eu cate ceva dar eram foarte ponderata, munceam banutul si stiam ca nu pot sa-l risipesc. Din clasa a 5-a am inceput sa merg cu bunica, mai lipseam si de la scoala.

Nu ne permiteam hainute, mai primeam. Eu mai capatam de la prietene haine, sora mea era mai increzuta, nu primea. Eu eram mai de la tara, tot timpul primeam, eram pomanagie, unde sunt pomeni, si eu sunt prezenta. Imi aduc aminte ca venise bunica de la o pomana si incepusem sa plang ca nu ma luase si pe mine. Si bunica mi-a zis sa ma duc ca ma asteapta.

M-am dus la poarta si am strigat ca am venit la pomana. Cand mi-a zis ca s-a terminat pomana, vai, am inceput sa plang. De atunci, m-a luat bunica la toate pomenile. Eu primeam, eram un copil simplu, asa am si ramas, modesta. Si acum cand merg la tara, toate babutele mele ma asteapta”, a mărturisit Daniela Ploia, pentru Star Popular.