Dănuţ Lupu, condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. Detalii-bombă din dosar

Dănuț Lupu (56 de ani) a fost condamnat la închisoare cu executare la începutul lunii iunie, după ce s-a dovedit că nu mai avea permis de conducere de peste 20 de ani, dar a fost prins de mai multe ori la volan pe drumurile publice.

02 iun. 2023, 14:24
Dănuţ Lupu, condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. Detalii-bombă din dosar
Dănuţ Lupu, condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. Detalii-bombă din dosar

Dănuţ Lupu, condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. Fostul fotbalist a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a fost prins, în repretate rânduri, în timp ce conducea fără să dețină un permis. Magistrații au hotărât ca Dănuț Lupu să stea în spatele gratiilor timp de 7 luni și 10 luni după ce s-a dovedit că nu mai avea permis de conducere de peste 20 de ani, dar și așa a condus în nenumărate rânduri.

Dănuț Lupu și-a obținut permisul de conducere la data de 11 decembrie 1989, iar documentul a fost anulat la 30 aprilie 2001, printr-o hotărâre judecătorească. Gândul scrie că Dănuț Lupu a încercat să obțină din nou permisul, doar că de fiecare dată a fost respins la proba teoretică, unde trebuia să răspundă corect la cel puțin 22 de întrebări. Chiar și așa, fostul internațional român a continuat să șofeze pe drumurile publice și s-a ales cu numeroase dosare penale, iar la finalul lunii februarie s-a ales și cu prima lui condamnare la închisoare cu executare.

Citeşte şi: Scandal uriaş în Generaţia de Aur! Gică Hagi, desfiinţat de un fost coleg: „Îl bag la… și restul. El a fost în lot la Real Madrid şi Barcelona!”

La începutul lunii februarie 2023, magistrații Judecătoriei Cornetu l-au condamnat pe fostul jucător al Generației de Aur la șase luni de închisoare cu executare pentru că a condus fără permis, iar atunci au decis să revoce amânarea unei condamnări mai vechi, de 6 luni de detenție, pronunțată pe 23 iulie 2020, de către Curtea de Apel Galați. Astfel, Dănuț Lupu a fost condamnat să execute pedeapsa cea mai grea, adică de șase luni, dar la care s-a adăugat sporul de o treime, calculat la o lună și 10 zile, astfel că, în final, va avea de stat în detenție 7 luni și 10 zile.

Sentința nu este definitivă, iar fostul internațional a atacat deja decizia la Curtea de Apel București, termenul fiind stabilit pe 7 iunie 2023.