Scandal uriaş în Generaţia de Aur! Gică Hagi, desfiinţat de un fost coleg: „Îl bag la… și restul. El a fost în lot la Real Madrid şi Barcelona!”

Gică Hagi este singurul român care a jucat pentru cele două mari echipe ale Spaniei, Real Madrid (1990-1992) şi FC Barcelona (1994-1996). "Regele" este conssiderat cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, dar un fost coleg din echipa naţională a României nu este de acord!

14 feb. 2023, 18:17
Scandal uriaş în Generaţia de Aur! Gică Hagi, desfiinţat de un fost coleg: „Îl bag la… și restul. El a fost în lot la Real Madrid şi Barcelona!”
Scandal uriaş în Generaţia de Aur! Gică Hagi, desfiinţat de un fost coleg

Scandal uriaş în Generaţia de Aur! Dănuț Lupu, despre care se spune că nu a jucat mai mult la echipa națională din cauza lui Gică Hagi consideră că acesta din urmă nu merită titulatura de „rege al fotbalului românesc”. Mai mult, fostul jucător de la Dinamo, Panathinaikos, Rapid şi Brescia susţine că Gică Hagi nu a fost un jucător esențial pentru Real Madrid și FC Barcelona și că nu poate fi considerat cel mai mare fotbalist român din toate timpurile.

Citeşte şi: Dan Negru, întâmplare şocantă cu Gică Hagi. „Lui i se potrivește alt cuvânt decât modestia

„Hai să-ți spun ceva. Jos pălăria în fața lui Gică ca fotbalist, dar a jucat doar la Galatasaray și echipa națională. La echipa națională, la ce jucători eram pe vremea aia, nu era greu să joci doar când ai mingea. Execuții, jos pălăria, nu îi reproșează nimeni nimic, dar nici lumea nu poate să îmi impună mie că e „Rege”. Da! (n.r – Dobrin a fost „Rege”). Gândește-te că Dobrin a stat trei săptămâni în Spania, s-au rugat ăia de la Real Madrid de el și el n-a vrut să stea. Gândește-te că Balaci, la 28 de ani, nu se accidenta…”, a spus Dănuț Lupu pentru Fanatik.

„Nu, la Real Madrid și Barcelona nu a jucat (n.r. – Gică Hagi), ci a făcut parte din lot. Hai să fim serioși! A jucat la Galatasaray și la echipa națională. La Brescia? Uitați-vă câte meciuri are în trei ani de zile (n.r – a jucat două sezoane la Brescia). La un moment dat, m-am certat cu el tot din cauza faptului că vorbea urât de nea Mircea (n.r – Mircea Lucescu). Dacă nea Mircea nu îl ținea trei ani la Brescia, Gică Hagi era într-o perioadă foarte proastă și putea să dispară. Și totuși, nea Mircea l-a ajutat enorm de mult. N-a avut o perioadă acum vreo 10 ani când întreba ce antrenor e nea Mircea? Răutăți din astea de generație, că era cu nea Puiu (n.r – Anghel Iordănescu)”, a mai declarat Dănuț Lupu.

Citeşte şi: Cum arată casa în care s-a născut Gică Hagi. Noii locatari au scos boxele pe geam şi au dat drumul la manele!

Acesta consideră că şi alți jucători au fost nedreptățiți: „Sunt mulți jucători care meritau să joace la echipa națională și din cauza răutății dintre ei nu au jucat. Care e problema? Gică Craioveanu nu merita? Merita, nu a jucat. Eu am 14 convocări. Gândește-te că eu, în perioada 1996-1999, am jucat la Rapid și nu eram la echipa națională. Nu spun că nu erau fotbaliști pe vremea aia, dar lotul meritam să îl prind. L-au prins Iulian Chiriță, l-au prins alții”

„Eu niciodată nu m-am comparat cu Gică Hagi sau n-am vrut să-i iau locul. După părerea mea, a fost Dobrin și restul. Așa, și Balaci a fost uriaș. Eu n-am spus că Hagi nu a fost fotbalist. Pe Hagi îl bag la restul, după Dobrin. Când spun și restul, mă refer la următorii patru-cinci, nu la două milioane de fotbaliști sau câți sunt la ora asta actuală. Hagi a fost unul dintre primii trei-patru fotbaliști, dar nu primul”, a mai spus Dănuţ Lupu.