Dănuţ Lupu, dezvăluiri tulburătoare despre viaţa în închisoare. „Nu poţi să faci asta trei zile la rând. Mori, te cureţi, nu ai cum!”

Dănuț Lupu, proaspăt eliberat după condamnarea pentru conducerea unui autovehicul fără permis, a adus în atenția publicului realitățile dure din spatele gratiilor în închisorile românești. Fostul internaţional a subliniat că supraviețuirea în închisoare devine o luptă grea fără sprijinul exterior, mai ales când vine vorba de hrană.

11 apr. 2024, 16:44
Dănuţ Lupu, dezvăluiri tulburătoare despre viaţa în închisoare. „Nu poţi să faci asta trei zile la rând. Mori, te cureţi, nu ai cum!”
Dănuţ Lupu, dezvăluiri tulburătoare despre viaţa în închisoare. "Nu poţi să faci asta trei zile la rând. Mori, te cureţi, nu ai cum!"

Dănuţ Lupu, dezvăluiri tulburătoare despre viaţa în închisoare. Dănuț Lupu a explicat că viața sa în închisoare ar fi fost aproape imposibilă fără mâncarea și banii aduși de acasă. Hrana oferită de penitenciar este de calitate slabă și insuficientă pentru a asigura supraviețuirea, în condiţiile în care meniul constă în ciorbe și mâncăruri de cartofi care nu satisfac nevoile nutriționale ale deținuților.

„Nu cred că poți să mănânci trei zile la rând din ce-ți dau ei să mănânci acolo. Îți dau o ciorbă lungă… Nu, îți pune o supă lungă, care nu a văzut carnea. Și apoi îți mai dă o mâncare de cartofi, niște fasole pe care mai degrabă le folosești pe post de cartușe, că nu poți să le mesteci… Și cam atât. Nu e deținutul de vină aici. Dar am spus, e dezordine, nu interesează pe nimeni de nimic. Mâncarea este îngrozitoare. Dacă te duci la pușcărie și nu ai pe cineva să vină în vizită, să-ți aducă pachet și să-ți pună bani, mori! Nu poți să supraviețuiești. Cu ce-ți dau ei, nu ai cum! Mori de foame, Doamne iartă-mă! Faci ulcer! Te cureți!”, a declarat Dănuţ Lupu pentru Fanatik.

Citeşte şi: Cum a reuşit Dorinel Munteanu să se lase de băutură. „Eram umflat la faţă, neîngrijit. Mă uitam în oglindă şi nu-mi venea să cred cum ajunsesem”

Fără sprijin financiar extern, fostul fotbalist susține că este aproape imposibil să supraviețuiești în închisoare şi  a subliniat că mulți deținuți se confruntă cu foamea și încercările de a face față cu hrana insuficientă și de proastă calitate oferită de instituția penitenciară. Fără bani pentru a cumpăra alimente din magazinul din închisoare, mulți deținuți sunt nevoiți să se bazeze doar pe pâinea oferită, care este singurul aliment decent din meniul închisorii.

„Nu poți să stai trei luni și să mănânci numai ce-ți dau ei. Dacă nu ai pe cineva să te caute, să-ți pună niște bani, să faci cumpărături de la magazin, nu ai cum. Doar pâinea era bună. Mâncau trei-patru pâini pe zi. Eu nu știu dacă am mâncat o pâine cât am stat arestat. E foarte multă lume amărâtă, pe care dacă nu o ajuți, moare de foame. Dacă nu ai bani, ce mănânci?”, a mai spus Dănuț Lupu.

Citeşte şi: Momente dramatice pentru Rică Răducanu. Mărturisire dureroasă a marelui portar: „Nu mai am ce să fac, am umblat peste tot!”

S-a angajat la Dinamo-Badea

Între timp, Dănuț Lupu a fost numit team manager la ACS FC Dinamo, echipa din al patrulea eșalon al fotbalului românesc care este patronată de Nicolae Badea, fostul acţionar al lui Dinamo. „Eu îl cunosc pe domnul Badea de foarte mulţi ani, e unul dintre puţinii oameni care atunci când spun ceva chiar fac. S-a ţinut de cuvânt. Mi-a dat un telefon a doua zi după ce am fost eliberat şi am mers la dânsul la o discuţie. Ne-am înţeles, voi fi team manager la clubul dânsului. Îmi doresc să facem un centru de copii şi juniori, dar avem o problemă mare: nu avem o bază. O să fac aici mai multe decât la CS Dinamo. Mă bucur că nu m-a uitat domnul Badea. Obiectivul este să promovăm în Liga a III-a. Dacă nu se va putea în acest sezon, la anul sigur trebuie să ne batem acolo”, a declarat Dănuţ Lupu.