Dănuţ Lupu riscă să se întoarcă după gratii. Abia eliberat, s-a ales cu un nou dosar penal: „Au băgat-o şi pe soţia mea!”

Dănuț Lupu, fostul mare internațional român, se confruntă cu o nouă provocare legală, care îi amenință libertatea și reputația. Deși a fost eliberat din detenție, Dănuț Lupu este pus  din nou sub acuzare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar și instigare la mărturie mincinoasă.

09 apr. 2024, 16:12
Dănuţ Lupu riscă să se întoarcă după gratii. Abia eliberat, s-a ales cu un nou dosar penal: „Au băgat-o şi pe soţia mea!”
Dănuţ Lupu riscă să se întoarcă după gratii. Abia eliberat, s-a ales cu un nou dosar penal: "Au băgat-o şi pe soţia mea!"

Dănuţ Lupu riscă să se întoarcă după gratii. Acuzațiile împotriva fostului fotbalist sunt legate de un incident survenit pe 18 iunie 2022, când se presupune că a condus fără a deține un permis valabil. Cu toate acestea, contextul este amplificat de faptul că, la momentul respectiv, Dănuţ Lupu mai avea două dosare penale deschise pentru aceeași încălcare a legii! În acest dosar penal mai sunt implicați și soția fostului fotbaliat, Mihaela Lupu, dar și un prieten al acestuia, Teodor Eremia. Potrivit anchetatorilor, cei au mințit la declarații și au ascuns faptul că Dănuţ Lupu se afla la volan.

„În baza art. 345 alin. 1 C.p.p. respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Lupu Dănuţ şi Lupu Mihaela-Daniela trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 3351/P/2023 din data de 27.11.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin care a fost trimişi în judecată inculpaţii:

– LUPU DĂNUȚ, trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere prev. de art. 335 alin. (2) C.pen. și instigare la mărturie mincinoasă prev. de art. 47 C.pen. rap. la art. 273 alin. (1) C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. (1) C.p.;

– EREMIA DANIEL TEODOR, trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă prev. de art. 273 alin. (1) C.p.;

– LUPU MIHAELA-DANIELA, trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă prev. de art. 273 alin. (1) C.p. În baza art. 346 alin. (2) C.p.p., constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 3351/P/2023 din data de 27.11.2023 privind pe inculpaţii menţionaţi, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

– Dispune începerea judecăţii cauzei, urmând să fie ataşate fişele de cazier judiciar ale inculpaţilor. În baza art. 345 alin. 2 C.p.p. o copie de pe prezenta încheiere motivată se va comunica de îndată procurorului şi inculpaţilor. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare pentru inculpaţi şi procuror. Pronunţată în camera de consiliu prin punerea soluției la dispoziția”, se arată în motivarea Curții de Apel.

„Nu știu ce vor ei. Eu când vine domnul polițist și mă legitimează sunt pe trotuar. Mașina e în parcare. Mașina e în parcare, eu pe trotuar. Nu e terminat încă dosarul. Se mai adună încă probe. Eu tot încerc și le spun. De câte ori am fost la volan am recunoscut. Dar nu poți să îmi faci un dosar când eu sunt afară și mașina în parcare. Sunt camere. Se vede pe cameră. Polițistul vine la mine și eu sunt pe trotuar. Mașina e la cinci metri de mine”, a declarat Dănuţ Lupu pentru Fanatik.

„Știi care e cea mai mare problemă a mea în tot acest dosar? Pe soția mea o bagă la mărtărie mincinoasă. Băi, e nevastă-mea! Vrei să declare ce o pui tu? Cum e martor?”, a mai spus Dănuţ Lupu.

Citeşte şi: Dănuţ Lupu a ieşit din închisoare: „Eu nu am făcut accident, nu m-au prins drogat, nu am omorât pe nimeni!”

Pe de altă parte, Dănuț Lupu i-a mulțumit lui Gigi Becali pentru că a încercat să îl ajute cât timp a fost în închisoare şi s-a declarat dezamăgir că nu l-a vizitat nimeni de la CS FC Dinamo, echipa Ministerului de Interne, unde era angajat înainte de condamnare.

„Vreau să îi mulțumesc pe calea asta și lui Gigi Becali pentru efortul pe care l-a făcut. A făcut hârtie să mă pună antrenor la centrul de copii și juniori. S-a ținut de cuvânt. Eu nu am jucat în viața mea la Steaua. Dar poți să îi reproșezi ceva acestui om? S-a oferit singur. Trebuia să se ofere alții, nu el! De la Dinamo? Țin să le transmit unora că echipa asta eu am înființat-o, eu am făcut-o. Mă refer la CS Dinamo. Nu m-a abandonat echipa, cei de acolo (n.r. – din conducere). Mă așteptam, cel puțin, să vină unul o dată să mă vadă. Un om. Puteau să o trimită și pe femeia de serviciu. Să văd că îi interesează, dar nu îi interesează. Nu a venit nimeni. A venit nea Mircea Lucescu la mine la închisoare. El și cu Ando, (n.r. – Ioan Andone). Și Dragnea (n.r. . Marin Dragnea, fost fotbalist la Dinako). Nu mi-au dat niciun telefon cei de la CS Dinamo”, a mai spus Dănuţ Lupu.