Dănuț Lupu rupe tăcerea despre condițiile din închisoare: „Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul! Dar trebuie să ai și bani. La Marriott mănânci mai ieftin”

Dănuț Lupu, fostul mare jucător al celor de la Rapid și Dinamo, a făcut dezvăluiri despre condițiile din penitenciar. Fost mijlocaș a povestit experiența lui de șase luni din spatele gratiilor, de la penitenciarul Rahova.

18 apr. 2024, 10:10
Dănuț Lupu rupe tăcerea despre condițiile din închisoare: „Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul! Dar trebuie să ai și bani. La Marriott mănânci mai ieftin”

Dănuț Lupu a fost condamnat la șapte luni și zece zile de închisoare, după ce a condus fără permis.

„Condițiile din închisoare? Pfff. Ca la pușcărie! Totuși, singurul lucru care cred eu că e total aiurea e mâncarea, în rest e OK. În celula în care am stat eu, la deschiși, era OK. Ai televizor, frigider. Bine, dacă faci abstracție că stai 24 de ore din 24 în cameră. Aici, pe secția opt și nouă, sunt OK, dar dacă vă duceți pe secția doi, trei, patru vă ia capul”, a spus Dănuț Lupu.

Dănuț Lupu a mai spus că el primea pachet de fiecare dată, când se afla în închisoare.

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar dai colțul. E părerea mea! De aceea, eu primeam pachet. Dar ai magazin acolo. În fiecare săptămână poți să-ți cumperi tot ce îți dorești. Dar trebuie să ai și bani. Să mă scuze doamna Rodica, dar are niște prețuri… La Marriott mănânci mai ieftin decât la doamna Rodica. Vorbesc foarte serios! Lumea n-are altă soluție, trebuie să cumpere. O dată la lună poți să primești și pachet de acasă”, a mai spus el.

Citește și Vești bune pentru milioane de români! Metoda prin care să „pui mâna” pe o pensie uriașă. Simona Bucura Oprescu: „Am venit cu aceste puncte de stabilitate”

„Dacă ai bani, poți să stai liniștit! Dar dacă ai 40 de milioane salariu și soție acasă, nu supraviețuiești. Îți trebuie 25-30 de milioane pe lună în închisoare. Dacă mai și fumezi, te duci în 4.000 de lei, deci nu-ți rămâne nimic”, a completat fostul mijlocaș.

Dănuț Lupu: „La Rahova sunt ploșnițe, nu sunt șobolani”

În ceea ce privește condițiile din penitenciar, Dănuț Lupu a spus că „apă caldă aveam, iar iarna a fost OK, n-a fost frig”.

„Dar în penitenciarul vechi încă mai sunt probleme. Încă mai sunt ploșnițe… Șobolani sunt la Poarta Albă, la Rahova, unde am fost eu, nu sunt șobolani”.

În închisoare, țigările sunt monedă de schimb între deținuți. „Eu nu mai fumez de opt, nouă ani. Țigara e monedă de schimb, foarte multă lume care fumează, dar e amărâtă și n-are bani”, a mai spus el.

Citește și Orașul din România unde primăria oferă o stradă cetățenilor. Ce trebuie să facă pentru a o primi