Dănuț, românul campion la creșterea de găini australiene: „Dorința mea este să transform pasiunea într-o afacere”

Dănuț Negrescu, din Târgu Jiu, se ocupă de aproximativ trei ani de creșterea păsărilor de rasă, în special a unor găini australiene.

29 ian. 2024, 13:34
Dănuț, românul campion la creșterea de găini australiene: „Dorința mea este să transform pasiunea într-o afacere”
Românul campion la crescut găini australiene

Dănuț Negrescu crește găini australiene din rasa Australorp. „Se consideră că sunt păsările care ouă 360 de zile din 365. Ajung la maturitate la vârsta de șase luni. Nu sunt pretențioase”, a spus fermierul.

Gorjeanul a fost convins de un vecin să crească această rasă pe care a început să o ândrăgească.

„Am luat, la început, pui de la un vecin de la țară. Sunt păsări mixte. Sunt foarte ouătoare”, a precizat el.

Citește și: Găini care fac ouă roz și asigură comunicarea dintre vii și morți. O perche de pui costă cât o mașină

Anul acesta, Dănuț Negrescu a primit titlul de campion județean la această rasă cu un cocoș și o găină.

Rasa Australorp are un element specific: predomină cocoșii. Gorjeanul s-a confruntat cu o problemă pe care a reușit să o rezolve după câțiva ani: „Abia după doi am reușit să le stabilizez și să am nouă familii”.

Gorjeanul își dorește să transforme această pasiune într-o afacere: „Vreau să evoluez și dorința mea este să transform pasiunea mea într-o afacere. Este nevoie de investiții. Am început cu un incubator cu 110 ouă și întoarcere automată, după care am achiziționat un incubator cu aproape 300 de ouă”.

Citește și: O rasă rară de găini exotice s-a aclimatizat cu ușurință în România. Araucana fac ouă albastre care se vând la prețuri foarte mari

Dănuț își dorește să achiziționeze și alte rase de găini. El deține de anul trecut și găini din rasa Wyandotte Bordurat. Acesta dorește să le ofere păsărilor pe care le deține hrană cât mai naturală.

„Am arat un hectare de pământ, pentru a fi cultivat cu porumb. Îmi doresc să le asigur o hrană corespunzătoare. Se cresc ca orice găină obișnuită”, a mai povestit crescătorul, potrivit adevarul.ro.