Găini care fac ouă roz și asigură comunicarea dintre vii și morți. O perche de pui costă cât o mașină

Ayam Cemani este o rasă specială de găini care se deosebește cu ușurință datorită penelor, pielii și cărnii complet negre.

28 mart. 2023, 14:01
Găini care fac ouă roz și asigură comunicarea dintre vii și morți. O perche de pui costă cât o mașină

Ayam Cemani este cea mai scumpă rasă de găini din lume. Aceasta a fost dezvoltată în Indonezia, acolo unde este ținută de clasele superioare ale societății. Se crede despre aceste găini că au puteri magice, fiind destul de valoroasă și căutată în țările asiatice. Totuși, este o pasăre destul de rară și foarte greu de obținut.

O pereche de pui de Ayam Cemani costă 5.000 de dolari, cât o mașină la mâna a doua, potrivit Phoenix New Times.

Citește și: O rasă rară de găini exotice s-a aclimatizat cu ușurință în România. Araucana fac ouă albastre care se vând la prețuri foarte mari

Rasa este asociată cu un grup de rase cuoscute sub numele de Kedu, din câmpiile centrale din Java. Aceasta ar fi o ramificație a puiului Ayam Bekisar, care trăiește pe un mic grup de insule din indonezia, devenind rezultatul unor încrucișări între găini domestice și găini verzi din junglă.

De obicei, aceste încrucișări nu supravieșuiesc, dar cele care o fac au pigmentația închisă. Penele complet negre au o irizație verde-cărăbuș în lumina soarelui.

Citește și: Ce e de făcut ca găinile să nu mai mănânce ouă. Trei metode eficiente de a descuraja acest obicei dăunător

Acestea sunt considerate talismane norocoase, sângele și alte părți ale păsării fiind utilizate în preparatele medicinale tradiționale. Ayam Cemani ar avea puteri magice și poate facilita comunicarea între cei vii și cei morți. Astfel, este folosită ca pasăre de sacrficiu pentru a- mulțumi pe zei, carnea ei fiind rar consumată.

Găinile nu fac foarte multe ouă, depunând anual aproximativ 80 de ouă, adică aproximativ un ou pe săptămână. Ouăle lor sunt mari în comparație cu mărimea găinii și sunt de culoare crem cu o foarte ușoară tentă de roz.