David Cameron are o strategie împotriva Statului Islamic

Publicat: Luni, 20 Iulie 2015 22:18 // Actualizat: Luni, 20 Iulie 2015 22:18 // Sursa: romaniatv.net

Premierul britanic David Cameron a prezentat luni o strategie de combatere a extremismului islamic, ocazie cu care le-a cerut musulmanilor moderați din Marea Britanie să se pronunțe împotriva militanților islamiști, subliniind că este greșit să nege orice legătură între religia lor și acte de violență, relatează Reuters, AFP și EFE, citate de Agerpres.

Strategia de combatere a extremismului, prezentată de Cameron cu ocazia unei vizite la Birmingham, oraș britanic cu o importantă comunitate musulmană, are drept scop stoparea răspândirii în Marea Britanie a ideologiei radicale promovate de militanții Statului Islamic (SI) în Siria și Irak, strategie pe care el a numit-o drept 'lupta generației noastre'.

El a cerut de asemenea companiilor de internet să facă mai mult pentru a ajuta în lupta împotriva răspândirii ideologiilor radicale, potrivit Agerpres.

Unul dintre obiectivele strategiei va fi acela de a viza militanții racolați din țară. Se estimează că în jur de 700 de britanici ar fi călătorit în Siria și Irak pentru a se alătura militanților SI, dintre care unii s-au întors în țară.

Cameron a declarat că pentru a se atinge acest obiectiv liderii religioși din spatele extremismului ar trebui să fie cunoscuți, iar vocile musulmane moderate ar trebui să se facă auzite. 'Nu poți să negi pur și simplu orice legătură între religia islamică și extremiști', a spus el. 'Este inutil să negi asta și chiar mai mult decât atât, acest lucru poate fi periculos', a mai spus șeful guvernului britanic.

David Cameron se pregătește să extindă acțiunile Marii Britanii împotriva SI peste hotare încercând să obțină aprobarea parlamentului pentru lansarea de bombardamente în Siria. Marea Britanie participă în prezent numai la lovituri aeriene în Irak împotriva grupării Statul Islamic.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 iul 22:41
...să se pronunțe împotriva militanților islamiști, subliniind că este greșit să nege orice legătură Citește mai departe…

...
20 iul 22:37
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
20 iul 22:27
Votează email 0 email
...să se pronunțe împotriva militanților islamiști, subliniind că este greșit să nege orice legătură Citește mai departe… Mai mult: ...
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H