David Moyes a fost DEMIS de la Manchester United

David Moyes a fost oficial demis marţi dimineaţă din funcţia de manager al clubului englez de fotbal Manchester United, la zece luni după ce l-a înlocuit pe Alex Ferguson. United traversează unul din cele mai slabe sezoane din istoria sa, cu 11 înfrângeri în Premier League.

22 apr. 2014, 09:29
David Moyes a fost DEMIS de la Manchester United

„Manchester United informează că David Moyes a părăsit clubul’, a anunţat United într-un comunicat, semnificând încheierea contractului pentru tehnicianul scoţian, fost antrenor la Everton, venit pe banca tehnică a lui Manchester United pe 9 mai 2013, după 26 de ani de ‘domnie’ a celebrului său compatriot Sir Alex Ferguson.

Moyes a plătit pentru parcursul dezastruos al echipei sale, eliminată din sferturile de finală ale Ligii Campionilor de către deţinătoarea titlului, Bayern Munchen, şi care nu va prinde Champions League anul viitor cu locul 7 în campionat.

Deţinătoarea titlului de campioană a Angliei, Manchester United ar putea chiar rata şi un loc în Europa League în sezonul viitor, având 6 puncte mai puţin decât Tottenham, ocupanta locului 6 ce asigură prezenţa în a doua competiţie europeană intercluburi.

În comunicatul echipei nu s-a precizat cine va prelua conducerea echipei pentru ultimele patru meciuri de campionat, respectiv, pentru sezonul următor. Printre numele citate în schimb de presă figurează cele ale atacantului galez Ryan Giggs sau ale argentinianului Diego Simeone, calificat în semifinalele Ligii Campionilor anul acesta cu echipa sa Atletico Madrid.

Alte nume citate sunt cele ale olandezului Louis Van Gaal, selecţionerul Olandei, germanului Juergen Klopp, antrenorul Borussiei Dortmund, finalista Ligii Campionilor 2013, şi … Alex Ferguson, care ar reveni în activitate.

Luni, bookmakerii britanici au făcut pariuri pe numele succesorului lui Moyes, Ryan Giggs fiind marele favorit, cu o cotă de 5-1.