David Petraeus spune că ieşirea Marii Britanii din UE ar slăbi securitatea blocului comunitar

Fostul comandant militar american si fost director al CIA, David Petraeus, indeamna britanicii sa nu voteze pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, pe motiv ca acest lucru ar slabi semnificativ securitatea blocului comunitar. 

RomaniaTV.net
28 mart. 2016, 07:20
David Petraeus spune că ieşirea Marii Britanii din UE ar slăbi securitatea blocului comunitar

Comentariile aparute in ziarul Sunday Telegraph vor sa castige votul nehotaratilor si sa ii convinga de faptul ca Marea Britanie este mai in siguranta in Uniunea Europeana. „Îi îndemn pe prietenii mei britanici să se gândească de două ori înainte de a se retrage dintr-una din cele mai importante instituții care asigură puterea Occidentului — Uniunea Europeană”, scrie Petraeus. El argumenteaza spunand ca istoria a aratat ca astfel de decizii duc intr-un punct mort.

„Nu am nicio îndoială că un ‘Brexit’ va da o lovitură puternică tăriei și rezistenței Uniunii Europene exact într-un moment în care Occidentul este atacat din mai multe direcții”, mai spune Petraeus.

Britanicii vor vota pentru iesirea sau nu a Marii Britanii din UE pe data de 23 iunie si, pana acum, sondajele arata ca pozitiile sunt egal impartite.