David Popovici, adolescentul care a concurat cu „rechinii înotului mondial” la J.O, vrea să-și continue studiile în țară

David Popovici, înotătorul care a doborât recordul la juniori la Campionatele Europene și a înotat cu cei mai buni sportivi la J.O, a decis să își continue studiile în țară.

13 sept. 2021, 20:59
David Popovici, adolescentul care a concurat cu „rechinii înotului mondial” la J.O, vrea să-și continue studiile în țară

David Popovici, campionul de doar 16 ani la înot, care a doborât recordul la juniori la Campionatele Europene și care a concurat cu sportivi legendari la J.O, a decis să rămână în România pentru a-și continua studiile.

Tânărul a declarat, cu ocazia începerii noului an școlar, că se bucură că elevii au revenit la școală fizic și că cel mai probabil va urma cursurile unei facultăți din țară, pe viitor.

„Mă bucur că suntem fizic la şcoală, sper să nu revenim online, ar fi greu mai ales pentru copiii mici. M-am bucurat să mă revăd cu toţi colegii mei. Cel mai probabil vreau să rămân la studii în ţară, mai sunt doi ani, dar cam asta este ideea”, a declarat Popovici, conform Digi24.

David Popovici. „Sper să aleagă România, deși are multe oferte. Orice universitate ar vrea un student ca el”

David Popovici, înotătorul care a făcut spectacol la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost premiat de ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, în cadrul unei ceremonii speciale, în urmă cu câteva zile.

Ministrul Educației a precizat atunci că David e un exemplu de determinare, voință, inițiativă, un elev al școlii românești care te face să te simți mândru că ești român.

„Succesul lui ne face mândri pe toţi, pe cei care trebuie să susţinem şcoala românească, sportul şcolar. Este un exemplu excepţional şi mult mai credibil decât poate fi orice ministru pentru susţinerea sportului şcolar. E un exemplu de performanţă, îi mulţumesc pentru disponibilitatea de a se adresa, odată cu începerea şcolii, unor elevi din şcoli pentru a încuraja susţinerea performanţei. David are un destin excepţional, e născut pe 15 septembrie. E un exemplu de determinare – ca David, de ambiţie – ca David, de voinţă – ca David, de iniţiativă – ca David, de dăruire – ca david. Nu se întâmplă în fiecare zi să ai în şcoala românească un elev care să te facă atât de mândru că eşti român. Din partea Ministerului Educaţiei, îi ofer o recunoaştere simbolică, o plachetă”, a spus ministrul Educaţiei.

Cîmpeanu a spus, în emisiunea lui Denise Rifai, că speră ca David Popovici să rămână să studieze în România, dar că îi respectă decizia în cazul în care va decide să plece din țară. „Îmi place să cred ca David va alege România, deși știu sigur că are oferte bune fiindcă orice universitate din lume își dorește un student precum David”, a spus ministrul.

 


loading...