David Popovici, aproape de o decizie radicală. „Gata, plec din ţară, îmi văd de studii şi nu mai vreau să fac înot”

David Popovici, campion mondial la 100 şi, respectiv, 200 de metri liber, se va confrunta şi în 2023 cu o serie de provocări. Una dintre cele mai interesante este cea legată de viitorul său educaţional, sportivul urmând să termine liceul.

22 ian. 2023, 13:30
David Popovici, aproape de o decizie radicală. „Gata, plec din ţară, îmi văd de studii şi nu mai vreau să fac înot”
David Popovici, aproape de o decizie radicală. "Gata, plec din ţară, îmi văd de studii şi nu mai vreau să fac înot"

David Popovici, aproape de o decizie radicală. Sportivul se va împărți în 2023 între bacalaureat și concursurile sportive, fiind posibil ca după terminarea liceului să continue studiile în altă ţară, primind deja numeroase oferte, inclsuiv din SUA.

„Sunt 50% şanse. Dar, orice ar decide acum, lucrurile se pot schimba. Pentru că obiectivul este să câştige medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. În cazul în care, Doamne fereşte, nu iese, în cazul în care se întâmplă ceva, lucrurile pot lua o întorsătură chiar imediat după Jocurile Olimpice. Chiar dacă decizia acum ar fi să nu plece din ţară. Doamne fereşte! Dar poate câştigă două medalii de aur, bate două recorduri mondiale de seniori şi spune: „Gata, plec din ţară, îmi văd de studii şi nu mai vreau să fac înot!”, a declarat C amelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern la as.ro LIVE.

Citeşte şi: David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv din Balcani, în 2022. I-a detronat pe Novak Djokovic și pe Luka Modric

David Popovici a primit deja numeoase oferte, chiar înainte să devină cunoscut la nivel național, mai precizat Camelia Potec: „În 2021, după terminarea Jocurilor Olimpice, a avut foarte multe oferte. Am spus, da, are oferte, există şanse să plece şi, după această vacanţă, se va decide exact ce urmează să facă. Şi în urma discuţiilor pe care le vom avea împreună, şi în urma ofertelor, după ce o să le vadă pe toate”.

„În momentul în care am început pregătirea şi a intrat în bazin, noi am declarat ca federaţie că David Popovici rămâne în România până la Jocurile Olimpice de la Paris şi se va pregăti în diferite bazine din România sau alte bazine din alte ţări, dacă va pleca în cantonament. Dar el va rămâne în principal, cel puţin 90% din timp, să se pregătească în România cu antrenori români. Orice se poate întâmpla, de aceea nu se fac planurile pentru perioada de după Jocurile Olimpice. Ele se pot schimba”, a mai spus Camelia Potec.