David Popovici, calificat în semifinale la 100 metri liber la CM de la Budapesta: „Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei”

Înotătorul David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 metri liber la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta. Luni, David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta în cursa de 200 m, obţinând medalia de aur.

21 iun. 2022, 10:55
David Popovici, calificat în semifinale la 100 metri liber la CM de la Budapesta: „Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei”

David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 metri liber la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta. Popovici a terminat seria de calificare pe primul loc, cu 46.70 secunde.

Semifinalele sunt programate marţi seară, de la orele 19:26 şi 19:31, ora României. Popovici va evolua în prima semifinală.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Elisabeta Lipă jubilează după performanţa uluitoare a lui David Popovici. „Demonstrăm că se poate. Cei care au pixul şi hârtia în mână să decidă în favoarea sportului românesc”

Luni, David Popovici a obţinut medalia de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta în proba de 200 m, după ce şi-a „spulberat” adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani.

„Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri”, a fost prima reacție a lui David Popovici, după aurul cucerit la Budapesta. „Am simţit că asta vreau să fac la cel mai înalt nivel pe la 9-10 ani, când am fost la primul meu campionat naţional, când am câştigat titlul naţional. Faptul că am fost la două sutimi de medalii mi-a arătat cât de strălucitor de viitorul!”, a declarat Popovici.

David Popovici este primul înotător din România care reuşeste această performanţă la masculin.

Camelia Potec: Sunt sigură că va reuşi să câştige multe medalii în această vară

Campioana olimpică şi preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, a declarat, marţi dimineaţă, că David Popovici a reuşit ceva extraordinar şi că sigur va mai câştiga medalii în această vară.

„David este la prima participare, a reuşit ceva extraordinar. El a avut anul trecut un an foarte greu, în care a trebuit să se califice la JO, apoi a mers la Europenele de juniori, la Tokyo. Noi cei din lumea înotului ne-am dat seama de capacităţile lui şi David a avut ieri o zi extraordinară. Sunt sigură că va reuşi să câştige multe medalii în această vară, mai sunt campionate europene şi mondiale. David este pregătit, este un sportiv tânăr. A ales să nu înoate la 400 metri liber, fiind la prima participare. Se reface repede şi acum demonstrează ce a pregătit zi de zi pentru a-şi face ţara mândră. Putem să ne gândim foarte departe cu David”, a declarat Potec la Digi24.

Sportivul David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 metri liber la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta.
Popovici a terminat seria de calificare pe primul loc, cu 46.70 secunde, cel mai bun timp din calificări. Semifinalele sunt programate în această seară, de la orele 19:26 şi 19:31, ora României.

Luni,  David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta. David şi-a „spulberat” adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani.