EXCLUSIV | Elisabeta Lipă jubilează după performanţa uluitoare a lui David Popovici. „Demonstrăm că se poate. Cei care au pixul şi hârtia în mână să decidă în favoarea sportului românesc”

Elisabeta Lipă a intervenit, luni, la România TV, după ce David Popovici a devenit campion mondial la 200 de metri liber, la Mondialul de Natație din Ungaria. Președintele Federației Române de Canotaj a explicat că "în spatele acestui talent se regăseşte extrem de multă muncă" şi a solicitat ca demnitarii "care au pixul şi hârtia în mână să decidă în favoarea sportului românesc".

20 iun. 2022, 20:32
EXCLUSIV | Elisabeta Lipă jubilează după performanţa uluitoare a lui David Popovici. „Demonstrăm că se poate. Cei care au pixul şi hârtia în mână să decidă în favoarea sportului românesc”

Elisabeta Lipă, declarată în anul 2000 cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj, a comentat performanţa obţinută de David Popovici la Campionatul Mondial din Ungaria.

„Felicitări, David! Felicitări echipei care stă în spatele lui David, de la antrenori secunzi, maseuri, kineto, medici. Este o armată care se învârte în jurul unui sportiv.

Felicitări Federaţiei Române de Canotaj! Am avut şansa să stau alături de David şi după ce a venit pe un loc patru la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

David este un copil extrem de talentat, dar în spatele acestui talent se regăseşte extrem de multă muncă. Are o disciplină de fier pentru că David are un program foarte strict, având 17 ani şi la un liceu meritoriu. David se trezeşte foarte de dimineaţă, face antrenamente, se duce la şcoală. În spatele acestei medalii se regăsesc mii de ore de muncă.

Ce mi-aş dori. Vedeţi cât de mult ne bucurăm de succesul unui sportiv român. Nataţia masculină nu a avut parte până în zilele noastre de un titlu mondial.

Demonstrăm că suntem un popor talentat şi că se poate. Mi-aş dori ca sportului românesc să i se dea ceea ce merită pentru că ne aduce atât de multe satisfacţii. Ne umple inima de bucurie!

Asta înseamnă că putem, dar nu putem doar că vrem. Avem nevoie de ajutor. Avem nevoie de medicină sportivă, de cercetare, avem nevoie de specialişti, de o finanţare pe măsură care să ţină sprijinul nostru şi care să ne ajute să facem cu aceşti tineri talentaţi, cum este David şi cum sunt mulţi alţii care nu sunt descoperiţi, să umple sufletul de bucurie când reprezintă România la cele mai înalte competiţii”, a declarat Elisabeta Lipă, la România TV.

Citeşte şi: David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber, la doar 17 ani! / Robert Glință, locul 8 în finala 100 de metri spate

Elisabeta Lipă, despre subfinanţarea sportului românesc. „Avem federaţii subfinanţate şi totuşi din talent, nu ştiu reuşim astfel de minuni”

„Preocuparea statului este aproape de zero. Avem cluburi sportive şcolare care sunt aproape inexistente, avem cluburi sportive municipale care trăiesc de pe o zi pe alta. Avem federaţii care sunt subfinanţate şi totuşi din dorinţă, din talent, nu ştiu reuşim astfel de minuni.

David, în afară că este o minune, a reuşit să facă minuni şi demonstrează să se poate”, a mai precizat Elisabeta Lipă.

Președintele Federației Române de Canotaj a amintit că David Popovici va trebui să înceapă pregătirile pentru Jocurile Olimpice.

„David al nostru, gândiţi-vă că are doar 17 ani. E junior. Are un drum atât de frumos. Tot staff-ul dacă ştie să gestioneze aceste talent, va face minuni, nu doar la Paris.

Peste câteva luni intrăm în febra calificărilor, a Jocurilor Olimpice.

Îmi doresc ca cei care sunt în măsură să decidă. Cei care au pixul şi hârtia în mână să decidă în favoarea sportului românesc, să investească în sport pentru că merită. Sport nu înseamnă numai performanţă, sport înseamnă sănătate. Să credem în copiii noştri, să crească frumos, sănătos pentru că sportul dezvoltă multe calităţi”, a concluzionat Elisabeta Lipă.

Citeşte şi: David Popovici a dezvăluit „secretele” din spatele succesului său: „Așa vei ajunge cel mai bun”