David Popovici, confruntat de un fost înotător: „Am crezut că te dopezi”

Adrian Rădulescu, antrenorul înotătorului român, a făcut dezvăluirile momentului despre David Popovici, într-un podcast moderat de Brett Hawke, fost înotător australian.

29 oct. 2022, 12:59
David Popovici, confruntat de un fost înotător: „Am crezut că te dopezi”

Brett Hawke a dezvăluit, la rândul său, că atunci când l-a descoperit pe David Popovici a fost convins că înotătorul român se dopează şi chiar i-a spus acest lucru în timpul unui interviu.

„În primul interviu pe care l-am făcut cu el, i-am spus lui David: Credeam că te dopezi! A scos timpul de 47,3 la 16 ani. Gândul meu era: Copilul acesta se dopează, nu are cum să înoate atât de repede”, a spus Brett Hawke în dialogul cu Andrei Rădulescu.

Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului român, a vorbit în cadrul aceluiași podcast despre suspiciunile de dopaj în cazul lui David Popovici.

„Eu ştiu procesul. Nu este prima dată când oamenii au spus așa ceva. Chiar și când era la campionate naționale, la 13-14 ani, oamenii spuneau: ‘Oh, el ia marfa aia bună’. E o situație despre care am discutat-o cu el. Poate copiii nu au ideea asta, dar părinții vorbesc între ei și se naște un mit, care apoi acesta este pasat și copiilor. Poate şi spun ceva înainte de concurs.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep. Anunţ de ultimă oră de la TAS

David a fost mereu un copil sociabil, de treabă, îi plăcea să vorbească cu toată lumea. Cred că au fost şi alţi înotători care i-au spus asta. Când le auzi de la copii care au 13 ani și ei chiar cred cu adevărat că e adevărat, atunci e foarte trist”, a mai spus antrenorul.

David Popovici a avut un an formidabil, cu 13 medalii, dintre care 11 de aur, cucerite la cele patru mari competiţii la care a participat, fiind şi deţinătorul recordului mondial la 100 de metri liber.

Citeşte şi: Gigi Becali are din nou speranţe că Fcsb va evolua pe stadionul Steaua: „M-am întâlnit cu Marcel Ciolacu şi mi-a spus aşa”