UPDATE David Popovici se califică în finala la 200 de metri liber, câştigând semifinala în stil de mare campion

David Popovici, care a obţinut deja o medalie de aur la Campionatul European de nataţie de la Roma, în proba de 100 m liber, a obținut calificarea şi în finala la 200 de metri liber, care se va disputa luni, de la ora 19:06.

14 aug. 2022, 10:56
UPDATE David Popovici se califică în finala la 200 de metri liber, câştigând semifinala în stil de mare campion
David Popovici

UPDATE

: David Popovici s-a calificat în finala Campionatului European de nataţie, după ce a câştigat semifinala cu timpul de 1:44:91.

David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber și cu cel mai bun timp în seriile de dimineață, a confirmat statutul de favorit. A concurat în prima semifinală, pe culoarul 4, și a încheiat cursa cu un timp de 1,44:91.

Popovici a avut o primă lungime de bazin excelent. A întors primul, cu timp sub recordul european. A păstrat avansul până la final, a încheiat pe primul loc, și va lupta pentru o nouă medalie de aur european!

Finala probei de 200 de metri liber este luni, de la ora 19:06, transmisă pe TVR 1.

Ştirea iniţială

David Popovici s-a calificat cu timpul de 1.46.87. Kristof Milak, din Ungaria, a obținut cel mai bun timp în serii, devansându-l pe David Popovici (1:46.87).

Semifinalele vor avea loc duminică seară, de la ora 19.11.

Citește și David Popovici a stabilit un nou record mondial în proba de 100 de metri liber și a cucerit aurul european. La 17 ani, a reușit să devină cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor

Sâmbătă, David Popovici, înotătorul român de 17 ani, a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde. Pe locul doi s-a clasat sportivul maghiar, Kristof Milak, iar pe 3, Alessandro Miressi.

David Popovici a reușit să devină cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor, indiferent de stil. Nimeni nu a încheiat 100 de metri cu un timp mai bun până acum.

Recordul mondial pentru proba de 100 de metri liber fusese stabilit tot la Roma și datează din 2009. Brazilianul Cesar Cielo Filho (35 de ani) a reușit atunci să scoată un timp de 46.91.

„Baby Fenomeno face o cursă senzaţională!” Presa internaţională laudă performanţa lui David Popovici

Presa internaţională a marcat, sâmbătă seară, performanţa reuşită de Popovici la Campionatul European de la Roma, precizând că românul este un fenomen şi a făcut o cursă senzaţională.

  • AP – “Românul David Popovici, de 17 ani, a devenit cel mai tânăr înotător care doboară recordul mondial la 100 m liber, sâmbătă, bătând recordul stabilit în urmă cu peste 13 ani în acelaşi bazin”.
  • Marca – “Fenomenul de 17 ani a şters recordul lui Cesar Cielo (46.91) cu 46.86, în finala de la Europene”.
  • Gazzetta dello Sport – “Baby Fenomeno. Fenomenul român, care într-o lună va împlini 18 ani, a câştigat aurul la Europenele de la Roma în cursa regină şi a stabilit un nou record mondial”.
  • Bbc.com – “Seara nu va fi uitată şi pentru că Popovici a făcut o cursă senzaţională. La Roma, adolescentul a reuşit un timp mai bun cu 0.05 secunde faaţă de brazilianul Cesar Cielo care stabilea recordul mondial în 2009 în acelaşi bazin”.
  • L’Equipe – “La doar 17 ani, David Popovici a confirmat toate aşteptările, dominând clar finala la 100 m liberm sâmbătă, la CE de la Roma, cu record mondial”.

Citește și Ministrul Sportului laudă peformanța incredibilă reușită de David Popovici la Roma: „Deși știi cât ești de talentat și de bine pregătit, rămâi modest, concentrat, ambițios și dornic să ne aduci bucurie”