Ministrul Sportului laudă peformanța incredibilă reușită de David Popovici la Roma: „Deși știi cât ești de talentat și de bine pregătit, rămâi modest, concentrat, ambițios și dornic să ne aduci bucurie”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, l-a felicitat, sâmbătă seara, pe David Popovici pentru rezultatele de excepție de la Campionatul European de natație de la Roma.

13 aug. 2022, 23:57
Ministrul Sportului laudă peformanța incredibilă reușită de David Popovici la Roma: „Deși știi cât ești de talentat și de bine pregătit, rămâi modest, concentrat, ambițios și dornic să ne aduci bucurie”

Ministrul Sportului a spus că David Popovici este un fenomen și că ne-a obișnuit deja să fie de fiecare dată cel mai bun.

„Când ești atât de bun cum e David Popovici e greu să mai surprinzi. Ne așteptam la aur de la el, ne așteptam la record mondial. Ne pare rău, David, dar ne-ai obișnuit să fii întotdeauna cel mai bun! Ești un fenomen și ești al nostru! Ne înclinăm în fața performanțelor tale, pe care le reușești mereu cu atât de mult firesc, încât faci ca totul să pară o joacă. Știm că nu e așa, că sunt rezultatele unor eforturi uriașe și îți mulțumim pentru că, deși știi cât ești de talentat și de bine pregătit, rămâi modest, concentrat, ambițios și dornic să ne aduci bucurie!”, i-a transmis Eduard Novak înotătorului – fenomen.

David Popovici, înotătorul român de 17 ani, a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.

David a înotat pe culoarul cu numărul 4, cel al favoritului, în finala probei de 100 de metri liber de la Europenele organizate la Foro Italico, din Roma. Pe locul doi s-a clasat sportivul maghiar, Kristof Milak, iar pe 3, Alessandro Miressi.

David Popovici a reușit să devină cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor, indiferent de stil. Nimeni nu a încheiat 100 de metri cu un timp mai bun până acum.

Recordul mondial pentru proba de 100 de metri liber fusese stabilit tot la Roma și datează din 2009. Brazilianul Cesar Cielo Filho (35 de ani) a reușit atunci să scoată un timp de 46.91.

Înotătorul român, care a uimit lumea natației la Campionatele Mondiale de la Budapesta, și-a dovedit calitățile excepționale și la Campionatul European.

Citește și David Popovici a stabilit un nou record mondial în proba de 100 de metri liber și a cucerit aurul european. La 17 ani, a reușit să devină cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor

Citește și David Popovici, prima reacție după ce a devenit campion european: „Mi-am îndeplinit două obiective: să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume”