David Popovici dezvăluie ce a făcut cu prima sa medalie la Mondiale: „Este în siguranţă. Este dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial”

Înotătorul David Popovici, campion mondial în proba de 200 metri liber, a reuşit o nouă performanţă de exepţie, calificându-se marţi în finala probei de 100 metri liber, care va avea loc miercuri seara.

22 iun. 2022, 12:40
David Popovici dezvăluie ce a făcut cu prima sa medalie la Mondiale: „Este în siguranţă. Este dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial”

David Popovici (17 ani) s-a calificat cu primul timp în finala probei de 100 de metri liber de la Campionatatele Mondiale de natație, iar după cursă a vorbit cu presa şi a dezvăluit cum a reuşit să se refacă după finala la 200 de metri liber, disputată luni seară, dar şi ce a făcut cu prima sa medalie mondială de seniori.

„De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers așa de bine? De ce să nu continuăm și să vedem care este adevăratul potențial, cel puțin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm.

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineață, însă m-am descurcat, m-am mobilizat și mâine urmează ultima mea probă din concurs.

Dimineață m-am reconectat simplu, m-am spălat pe față și am tras draperia pentru că aș mai fi dormit două-trei ore. Am avut mare grijă cu medalia, am primit și o cutie, nu-mi venea să o pun în buzunar sau la gât.

Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranță, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial și la înot”, a explicat David cum a decurs refacerea după aurul de luni, potrivit Gsp.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, după ce TVR a transmis evoluţia lui David Popovici: „Haştagienii au urlat degeaba. Doar 60.000 de oameni din toată țara s-au uitat la televizorul în culori”

David Popovici a explicat şi cum urmează să se recupereze pentru ultima sa probă din concurs, finala de la 100 de metri liber, dar şi ce planuri de viitoar are şi cum tratează subiectul recordurilor mondiale.

„Să bat recorduri mondiale la juniori înseamnă o continuitate plăcută și îmi dă speranță că voi ajunge și la recorduri mondiale adevărate de seniori, sau supreme, nu adevărate. Nu știu cât mai durează, dar știu că am tot timpul din lume, nu ne grăbim nicăieri. O să avem momentele noastre bune așa cum vor fi și altele mai rele. E un sport, se întâmplă lucrurile astea și sunt pregătit pentru ce-mi rezervă viitorul.

Până mâine vreau să mă odihnesc bine, să mă rezum la mesajele necesare, să nu mă las cuprins de atenția asta, care e pozitivă, dar în cantitate prea mare poate strica. Iar mâine e o nouă zi”, a mai transmis David Popovici.

Citeşte şi: Reghecampf, prezentat la noua echipă. A semnat pe doi ani şi va avea un salariu uriaş VIDEO