Victor Ciutacu, după ce TVR a transmis evoluţia lui David Popovici: „Haştagienii au urlat degeaba. Doar 60.000 de oameni din toată țara s-au uitat la televizorul în culori”

Campion mondial la 200 metri, David Popovici evoluează astăzi pentru o nouă medalie la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta, în proba de 100 metri liber.

22 iun. 2022, 12:00
Victor Ciutacu, după ce TVR a transmis evoluţia lui David Popovici: „Haştagienii au urlat degeaba. Doar 60.000 de oameni din toată țara s-au uitat la televizorul în culori”

David Popovici s-a calificat în finală fără probleme, cu  timpul de 47.13, record mondial la juniori. Finala la 100 metri este programată miercuri, la ora 19.22 şi va fi transmisă de TVR. Luni,  David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta. David şi-a „spulberat” adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani. Victor Ciutacu remarcă faptul că românii iubitori de sport şi, în particular de David Popovici, nu au dat terasa pe noul record stabilit de noul idol din sport.

David Popovici scrie istorie la Mondiale! S-a calificat şi în finala probei de 100 metri liber, cu cel mai bun timp

„Au urlat pe fb haștagienii ca apucații că nu dau nenorociții la tv epocalul campionat mondial de natație, că toată țara e leșinată să-l vadă pe David Popovici. Și-a luat hate TVR, au sunat telefoanele, s-a sperit orânduirea nouă din Dorobanți și a sărit la cap cu 30.000-40.000 euro. Mare succes de casă, aproape 60.000 de oameni din toată țara s-au uitat la televizorul în culori. Azi e finala, dacă se holbează 100.000, e succes epocal. Merită banii, că-s din găleată, de la noi toți, nu?”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook. 

Victor Ciutacu nu a fost singurul care a remarcat situaţia. Prezentatorul TV Dan Negru îi acuză şi el pe români de ipocrizie în cazul sportivului David Popovici. După ce David Popovici a devenit campion mondial de seniori la 200 metri liber, mulți români au acuzat televiziunile că nu difuzează natație. TVR a difuzat campionatul de natație, însă interesul românilor. „După toată emoția națională stârnită ieri de David Popovici, 0,3 rtg a fost audiența pe care a facut-o aseara TVR difuzând Campionatul Mondial de Natație. In topul programelor românești tv, performanta romanului a fost pe locul 189 !

Adică, ieri,alte 189 de programe tv, emisiuni, au fost mai urmărite. Și pe YouTube stam bine. In top trending rămân Culiță Sterp și Tzancă Uraganu. Altfel, oficial, iubim muzica clasică și apreciem performanțele de orice fel… „Falsitatea e ușoară, adevarul e dificil”-George Eliot”, scrie Dan Negru pe Facebook.

Campioana olimpică şi preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, a declarat, marţi dimineaţă, că David Popovici a reuşit ceva extraordinar şi că sigur va mai câştiga medalii în această vară.

EXCLUSIV | Elisabeta Lipă jubilează după performanţa uluitoare a lui David Popovici. „Demonstrăm că se poate. Cei care au pixul şi hârtia în mână să decidă în favoarea sportului românesc”

„David este la prima participare, a reuşit ceva extraordinar. El a avut anul trecut un an foarte greu, în care a trebuit să se califice la JO, apoi a mers la Europenele de juniori, la Tokyo. Noi cei din lumea înotului ne-am dat seama de capacităţile lui şi David a avut ieri o zi extraordinară. Sunt sigură că va reuşi să câştige multe medalii în această vară, mai sunt campionate europene şi mondiale. David este pregătit, este un sportiv tânăr. A ales să nu înoate la 400 metri liber, fiind la prima participare. Se reface repede şi acum demonstrează ce a pregătit zi de zi pentru a-şi face ţara mândră. Putem să ne gândim foarte departe cu David”, a declarat Potec la Digi24.

David Popovici, campion mondial la 200 metri liber, va evolua în această seară, la 100 metri liber, proba „regină” a nataţiei, unde s-a calificat cu cel mai bun timp.