VIDEO David Popovici este de neoprit! Sportivul român a cucerit aurul și la 200 de metri liber, la Sette Colli

David Popovici a făcut din nou valuri la Sette Colli. Băiatul de aur al natației românești a reușit performanța de a câștiga medalia de aur și în proba de 200 de metri liber la Internaţionalele de Nataţie ale Italiei.

25 iun. 2023, 21:06
VIDEO David Popovici este de neoprit! Sportivul român a cucerit aurul și la 200 de metri liber, la Sette Colli

Sportivul român a cucerit aurul și la 200 de metri liber, la Sette Colli. După ce sâmbătă a cucerit aurul în cursa de 100 m liber, fenomenalul David Popovici, a câștigat și proba de 200 de metri liber la Internaţionalele de Nataţie ale Italiei, Sette Colli, competiție de care are loc la Roma.

Citește și David Popovici a dăruit medalia de aur unui copil care a învins cancerul. Mesajul emoționant al sportivului

Sportivul român a cucerit aurul și la 200 de metri liber, la Sette Colli

Băiatul de aur al României a încheiat proba în 1:45.49, un timp record pentru competiția de la Foro Italico. Sportivul român a fost urmat în clasament de Thomas Dean (Marea Britanie), campion olimpic en-titre la 200 de metri liber, cu 1:46.86, și Stefano Di Cola, din Italia, cu 1:46.90

Este a doua medalie de aur pe care o cucerește David Popovici la Sette Colli, după ce sâmbătă a făcut spectacol, în proba de 100 de metri liber.

David Popovici s-a impus în concursul desfăşurat la Foro Italico, cu timpul de 48:10 secunde, stabilind un nou record al competiţiei. Băiatul de aur al natației românești a fost urmat în clasament de italianul Alessandri Miressi (cu timpul  de 48:27 secunde) şi de britanicul Matthew Richards (48:28 secunde).

De asemenea, românul  Andrei Anghel s-a clasat pe locul al treilea în finala probei de 50 m spate, la puternica întrecere de la Roma, Sette Colli Trophy. Elevul lui Marius Grigore, calificat în finală cu al doilea timp, a încheiat cursa din această seară în 24.98 secunde.

Finala probei de 50 m spate a fost câştigată de italianul Thomas Ceccon (24.69 s), iar pe doi s-a clasat grecul Apostolos Christou (24.92 s).

Internaţionalele de Nataţie ale Italiei vin la scurt timp după ce David Popovici a decis ce facultate vrea să urmeze. Deși foarte mulți se așteptau ca fantasticul înotător să aleagă sportul, ei bine David vrea să studieze psihologia, mai ales că și mama lui a terminat aceeași facultate.

”Vreau să mă duc la facultatea de psihologie de la Universitatea București, pentru că și mama a terminat psihologia și cred că de la ea am această înclinație.

Vreau să aflu cât mai mult despre ce e în capul meu, ce proces se întâmplă în creierul fiecărei persoane. Vreau să învăț cât mai mult despre asta, despre comportamentul uman”, a explicat David, citat de Gazeta Sporturilor.

”Mi-am ales a treia materie la BAC sociologia pentru că m-au atras pur și simplu subiectele, m-au atras temele care se puneau în discuție, exercițiile și mi-am dat seama că asta mă pasionează și asta aș vrea să fac și pe viitor.

Ceva care să aibă legătură cu psihologia, sociologia, pedagogia, aceste domenii mai mult umane, pentru că nu am fost niciodată destinat profilului real și materiilor exacte.

Și mi-ar plăcea să învăț cât mai mult despre oameni, pentru că oamenii sunt frumoși”, a mai spus David Popovici.

Citește și Adversarul de temut al lui David Popovici. Înotătorul i-a doborât timpul la 100 metri liber și are de gând să-l înfrângă la Mondiale