Ea este Sarah Maria Ngoy Fiama, fetița de aur a natației românești! La doar 10 ani îi calcă pe urme David Popovici

Natația românească este pe mâini bune! După ce fantasticul David Popovici a făcut valuri la nivel mondial, un nou copil de aur promite să atingă aceleași performanțe.

24 iun. 2023, 17:00
Ea este Sarah Maria Ngoy Fiama, fetița de aur a natației românești! La doar 10 ani îi calcă pe urme David Popovici
Ea este Sarah Maria Ngoy Fiama, fetița de aur a natației românești! La doar 10 ani îi calcă pe urme David Popovici

Ea este Sarah Maria Ngoy Fiama, fetița de aur a natației românești! Este vorba despre Sarah Maria Ngoy Fiama, care la doar 10 ani a devenit dublă campioană națională la categoria sa de vârstă, la 50 de metri liber și la 50 de metri bras, plus un loc 2 la fluture și un loc 4 la spate.

Citește și David Popovici a decis! Ce facultate a ales să urmeze și care este motivul acestei opțiuni

Ea este Sarah Maria Ngoy Fiama, fetița de aur a natației românești!

Pe lângă performanțele sale uluitoare, povestea de viață a acestei puștoaice este una fabuloasă. Deși părinții săi sunt români, Sarah Maria are origini africane, din partea tatălui și asta pentru că bunicul său este din Zair,

”Bunicul e din Zair, actuala Republică Democrată Congo”, a dezvăluit tatăl micuței speranțe a natației românești pentru ziare.com.

Părinții sportivei sunt mândri de fetița lor și spun că sportul face parte din viața lor așa că pentru Sarah a fost un lucru firesc să intre la doar 4 anișori în bazinul de înot.

”Sportul face parte din viața noastră, ambii am practicat baschetul la nivel amator. E ajutată de înălțime, are un pedigree (n.r. tatăl are 1,98 metri, iar mama aproape 1,80) (…)”Nu ne-am dorit decât să știe să înoate, să fim liniștiți când merge la o piscină, pentru siguranță”, au subliniat părinții sportivei.

Deși nu s-au gândit o clipă că Sarah va practica înotul ca sport de performanță, totul s-a schimbat atunci când antrenoarea Yvonne Stoltz, de la clubul Renovatio, a remarcat-o pe micuță.

”Am intâlnit-o pe Sarah când avea doar 4 ani și mi-a plăcut din start. A început cursurile de înot și în scurt timp a ajuns la grupa de performanță. Am crezut în ea mereu, iar când am văzut-o la antrenamente am fost convinsă că va deveni campioană.

Nu doar talentul și calitățile fizice m-au convins, ci și hărnicia și perseverența ei. Acum, după 5 ani de pregătire, Sarah mi-a recompensat eforturile prin rezultate. Sunt mulțumită și mândră de ea!”, a declarat Yvonne Stoltz, antrenoare la clubul Renovatio.

În prezent, Sarah și antrenoarea sa au o relație extrem de specială, spre mare bucurie a părinților micuței înotătoare.

”Este mama numărul doi pentru Sarah. Am cunoscut mulți antrenori, dar ea se remarcă în special prin pregătirea psihologică și prin comunicarea excelentă cu părinții, explicându-ne mereu ceea ce trebuie făcut”, a declarat tatăl micuței campioane.

Deși are doar 10 ani și un viitor strălucitor în față, Sarah a mărturisit că își dorește să ajună la performanțele pe care le-a atins David Popovici, etalonul natației românești.

”L-am cunoscut, cred că este foarte bun și a fost drăguț cu mine”, a declarat Sarah Maria Ngoy Fiama.

Citește și Ce note a luat David Popovici la examenul de Bacalaureat. Cu ce medie a promovat dublul campion mondial