„David Popovici este singur pe planeta sa”. Presa internațională vorbește la superlativ despre înotătorul român, după ce a devenit dublu campion european

David Popovici a devenit dublu campion european, după ce, luni, a obținut aurul și la proba de 200 de metri liber, la Campionatele Europene de la Roma. Înotătorul - fenomen a luat medalia de aur și la 100 de metri, când a stabilit și un record mondial, cu timpul de 46,86 secunde, fiind cel mai bun timp din istorie la această probă.

15 aug. 2022, 20:58
„David Popovici este singur pe planeta sa”. Presa internațională vorbește la superlativ despre înotătorul român, după ce a devenit dublu campion european

Românul a stabilit luni și un nou record mondial la juniori, la 200 de metri liber, 1 minut și 42 de secunde și 97 de sutimi, la Roma. Înotătorul de la Dinamo a scos al treilea cel mai bun timp din istorie la proba de 200 de metri liber. În finală, Popovici nu a avut rival. A condus toată cursa și a încheiat cu două secunde în fața ocupantului locului secund, elvețianul Antonio Djakovic. Pe podium a mai urcat austriacul Felix Auboeck.

Publicațiile străine îl descriu pe David Popovici ca fiind un adevărat fenomen al sportului mondial, după ce românul a doborât recordurile mondiale la 100 m liber și 200 m liber și a câștigat aurul la ambele probe de la Campioanele Europene de la Roma.

David Popovici este singur pe planeta lui, au scris jurnaliştii de la cotidianul L’Equipe. „Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1’42”97, a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovic (la 2”63) şi a austriacului Felix Auboeck (la 2”92). Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann (1’42″00)”, au mai scris jurnaliştii de la publicaţia franceză.

Cotidianul Le Figaro a scris, de asemenea, că „minunea din România, David Popovici”, a devenit campion european la 200 metri liber, cu al treilea timp din istorie.

Federaţia Europeană de Nataţie (LEN) a scris că David Popovici a „comis-o” din nou şi a reuşit un nou record al competiţiei. „”Popovici a comis-o din nou. Încă un record, al doilea, al competiţiei la Campionatele Europene de la Roma. El a încheiat cursa de 200 metri liber, cu timpul de 1:42.97″, a scris LEN.

Citește și David Popovici a stabilit un nou record mondial în proba de 100 de metri liber și a cucerit aurul european. La 17 ani, a reușit să devină cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor

Citește și Fabulos! David Popovici a devenit și campion european la Roma, în finala de la 200 m liber. Românul a stabilit un nou record mondial la juniori