Momente dramatice pentru David Popovici. Anunţ îngrijorător despre marele campion al României

David Popovici uimea lumea înotului cu performanțele sale încă de la 16 ani, iar 18 ani câștiga deja două titluri mondiale și bătea recorduri după recorduri. Din păcate, presiunea pe umerii tânărului adolescent începe să apese din ce în ce mai tare.

17 feb. 2024, 16:54
Momente dramatice pentru David Popovici. Anunţ îngrijorător despre marele campion al României
Momente dramatice pentru David Popovici. Anunţ îngrijorător despre marele campion al României

Momente dramatice pentru David Popovici. Campionul a început să scadă în performanțe âncepând de anul trecut, când nu a mai reușit nici măcar să se claseze pe podium la Campionatele Mondiale, iar la Campionatele Europenele din România abia a prins un loc 3 în proba de 100 metri liber în bazin scurt.

Între timp, chinezul Pan Zhanle a bătut și recordul mondial deținut de Davis Popovici la 100 metri liber, transmițând că poate înota mult mai repde de atât și că vrea să păstreze surprizele pentru Jocurile Olimpce de la Paris 2024.

Citeşte şi: Veste terbilă despre legendarul fotbalist şi antrenor Cornel Dinu. „Mai am puţin şi mă duc dincolo!”

În aceste condiţii, specialiștii americani nu-l mai consideră pe David Popovici favorit la medalii! „Pan a devenit marele favorit la aurul olimpic la 100 metri liber. Asistăm la o generație excepțională de sprinteri, care împing înotul pe noi culmi. Pan va împlini 20 de ani în timpul Jocurilor Olimpice. Asta în timp ce David Popovici, fostul recordmen mondial, va ajunge la această vârstă şase săptămâni mai târziu. Jack Alexy, argintul mondial din 2023, are 21 de ani. În timp ce Matt Richards și Jordan Crooks au la rândul lor 21 de ani. Nu trebuie uitat nici Hwang Sun-Woo, din Coreea de Sud. Are 20 de ani, deși acesta probabil că are mai multe șanse să obțină rezultate mari la 200 de metri liber”, au mai scris americanii de la swimmingworldmagazine.com.

Citeşte şi: CTP o ceartă pe Simona Halep și îl arată cu degetul pe Țiriac: ”Probabil el a sfătuit-o. Eu am zis de acum un an, era firesc. Acum e tardiv și chiar ridicol”

Între timp, David Popovici a ales să nu participe la Campionatele Mondiale de la Doha din acest an, dorind să se concentreze pentru pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.