Care e alimentul preferat al românilor pe care David Popovici nu îl consumă sub nicio formă. „E un obicei mai special, funcţionează la mine”

David Popovici este foarte atent la ceea ce mănâncă. Puștiul de 17 ani nu consumă un aliment foarte popular de pe mesele românilor, prezent atât de sărbători, cât și în viața de zi cu zi.

11 iul. 2022, 12:35
Care e alimentul preferat al românilor pe care David Popovici nu îl consumă sub nicio formă. „E un obicei mai special, funcţionează la mine”
David Popovici, reacție acidă după ce televiziunile din România au ignorat CM de natație

Secretele succeselor obținute de către David Popovici sunt simple în teorie, dar greu de pus în practică pentru multe persoane. Sportivul român, multiplu campion mondial, are parte de o pregătire fizică și psihică exemplară. Din rutina sa zilnică nu pot lipsi antrenamentele, alimentația corespunzătoare și odihna.

David Popovici se trezește cu două ore înainte de primul antrenament al zilei, pentru a mânca. Din dieta sa lipsește un aliment foarte popular pe mesele românilor, pâinea albă, respectiv produsele din făină albă. De asemenea, „puștiul-minune” al sportului românesc nu consumă preparate tip fast-food, pline de grăsimi și carbohidrați nocivi, lipsite de vitamine și minerale.

„Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, a povestit David Popovici, în urmă cu câteva săptămâni.

Pâinea albă mai este număr și „alimentul gol”, pentru că are în componență doar amidon, pe care-l transformă în zahăr și grăsimi. Pâinea albă îngrașă. În plus, crește riscul de apariție a diabetului zaharat.

Cine este mentorul lui David Popovici

Sprijinul acordat de părinți dar și de antrenorul Adrian Rădulescu reprezintă marile atuuri ale lui David Popovici. Înotătorul român a dezvăluit că profesorul său este un adevărat mentor.

„Am lângă mine cel mai bun antrenor, pentru mine. Mulți spun că sunt talentat, însă dacă nu știa să ‘exploateze’ potențialul meu nu s-ar fi întâmplat mare lucru. Am crescut înțelegând de la el de ce trebuie să îmi stabilesc obiective, dar mai ales ce trebuie să fac pentru a le atinge. Am muncit. Nu măsor că mult, puțin sau știu eu cum, am muncit așa cum am stabilit împreună. Ne-am setat obiectivul la 100 m liber și am făcut exact ceea ce mi-a spus că pot să fac. Pentru fiecare concurs am procedat la fel și am acordat aceeași importanță.

Totul a fost firesc de când am intrat în apă prima dată și mai ales de când l-am întâlnit pe domnu’ Adi. M-a cunoscut, m-a ‘provocat’, m-a motivat, mi-a explicat și am performat împreună”, a declarat David Popovici, într-un interviu pentru HotNews.