David Popovici, prima reacție după ce a devenit campion european: „Mi-am îndeplinit două obiective: să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume”

David Popovici a avut o primă reacție după ce, duminică, a câştigat medalia de aur în proba de 100m liber de la Campionatul European de la Otopeni.

10 iul. 2022, 18:49
David Popovici, prima reacție după ce a devenit campion european: „Mi-am îndeplinit două obiective: să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume”

David Popovici, înotătorul legitimat la CS Dinamo, a încheiat cursa în 47,69 secunde. În total, a obținut patru medalii de aur și una de argint la CE de juniori.

„A durut destul de tare. Mă bucur că s-a terminat atât de frumos. Mă bucur că am colaborat ca o echipă. Cel mai frumos moment au fost ştafetele. Este foarte multă muncă, răbdare, nutriţie, somn. Trebuie să fim răbdători. Va trebui să vorbesc cu antrenorul până voi intra din nou în bazin. Mă voi pregăti intens pentru Europenele de la Roma. Va trebui să mă refac ca să-mi adaug câteva obiective.

Mi-am îndeplinit două: să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume. Mai există câteva. Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie. Sper să reuşesc să fac performanţă la Jocurile Olimpice. Văd în jurul meu că sunt iubit. Îmi place să le vad reacţiile.

E ceva scris şi mă bucur că pentru ei înseamnă ceva puternic. Urmăriţi sportul, orice sport în continuare, în special nataţia şi aveţi grijă să susţineţi tinerele talente. Orice experienţă mă va ajuta în viitor. Din fiecare probă am învăţat ceva!”, a declarat David Popovici.

8 medalii obținute de România la Europenele de juniori până acum:

  •  5 de aur: Vlad Stancu (1500m liber), David Popovici (50m liber, 200m liber, 100m liber), ştafeta masculină 4x100m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu)
  • 3 de argint: Vlad Stancu (800m liber), Bianca Costea (50m liber), ştafeta mixtă de 4x100m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu)

David Popovici a reușit să se afirme și la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta. Înotătorul român a obținut medalia de aur în proba de 200 de metri liber, dar și în cea de 100 de metri.