David Popovici, medalie de aur în proba de 200 m liber la CE de juniori de la Otopeni VIDEO

Dublul campion mondial David Popovici (17 ani) a câștigat medalia de aur la 200 m liber, în a doua zi a Campionatelor Europene de juniori, desfășurate în Complexul de Natație din Otopeni.

06 iul. 2022, 17:16
David Popovici, medalie de aur în proba de 200 m liber la CE de juniori de la Otopeni VIDEO

David Popovici, medalie de aur în proba de 200 m liber la CE de juniori de la Otopeni. Dublul campion mondial va participa, tot mirecuri, și în finala probei mixte de 4×100 metri liber.

David Popovici a câștigat fără emoții finala la 200 m liber, conducând cursa de la un capăt la altul. A încheiat cele patru ture de bazin în 1:45.45, la mai mult de două secunde de italianul Lorenzo Galossi, care s-a mulțumit cu argintul. Bronzul a mers la britanicul Jacob Whittle. Pentru David Popovici este a doua medalie câștigată la aceste Campionate Europene, după aurul cucerit la 4 x 100 m liber cu echipa României.

David Popovici, gest demn de un campion mondial. Ajutor pentru o fetiţă în vârstă de doar un an!

Tot miercuri, ştafetă combinată a României, compusă din David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu, a obţinut, miercuri, medalia de argint în finala probei de 4×100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de înot pentru juniori care se desfăşoară în aceste zile la Otopeni.

Ştafeta României, care intrase în ultimul act cu al şaselea timp din calificări, a încheiat pe locul 2 cu timpul de 3 min 29 sec 35/100, după Ungaria, care a terminat în 3 min 28 sec 83/100. Sportivii români au condus mare parte din cursă, însă au pierdut medalia de aur pe ultima sută de metri.

David Popovici, idei de mare campion: „Pentru Olimpiada din 2024 îmi propun să reprezint România, să scot timpi buni şi să fiu în arenă alături de cei mai mari sportivi”