Vlad Stancu și Bianca Costea au cucerit un aur și un argint la Europeanul de Natație, de juniori / David Popovici s-a calificat în finala probei de 50 de metri liber

Vlad Stancu, Bianca Costea și David Popovici fac senzație la Europeanul de Natație, de juniori, de la Otopeni.

07 iul. 2022, 19:25
Vlad Stancu și Bianca Costea au cucerit un aur și un argint la Europeanul de Natație, de juniori / David Popovici s-a calificat în finala probei de 50 de metri liber

David Popovici obține victorii pe bandă rulantă la Campionatul European de juniori, care se desfășoară în România, în perioada 5-10 iulie 2022.

David Popovici a devenit campion mondial la seniori, la probele de 100 și 200 de metri liber, în acest an, la Campionatul Mondial de la Budapesta, Ungaria. La concursurile de juniori, puștiului de la Dinamo București îi este și mai simplu. Drept exemplu, înotătorul face spectacol total la Campionatul European găzduit în România, la Otopeni.

Dublul medaliat cu aur la Mondialele de seniori a obținut un nou succes joi, 7 iulie. David Popovici s-a calificat în finala de 50 de metri liber, după ce a scos cel mai bun timp, 22,17 secunde.

Reușita lui Popovici a fost consemnată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM):

„Încă o prestație superbă a fenomenului David Popovici. Joi după-amiaza, în semifinalele de la 50 m liber, David a încheiat cursa din prima semifinală cu timpul de 22.17 s și s-a calificat fără emoții în ultimul act al probei, la Campionatul European de înot pentru juniori”, a transmis pe Facebook Federația condusă de către Camelia Potec.

 

„Secretele” din spatele succeselor lui David „Aquaman” Popovici

 

În spatele succeselor lui David Popovici se află o echipă formată din antrenor și părinți, respectiv o disciplină spartană ce presupune antrenamente dure, alimentație exemplară și odihnă, pentru recuperare.

„Posibil să tot repet asta, însă acesta este adevărul: am lângă mine cel mai bun antrenor, pentru mine. Mulți spun că sunt talentat, însă dacă nu știa să ‘exploateze’ potențialul meu nu s-ar fi întâmplat mare lucru. Am crescut înțelegând de la el de ce trebuie să îmi stabilesc obiective, dar mai ales ce trebuie să fac pentru a le atinge. Am muncit – nu măsor că mult, puțin sau știu eu cum, am muncit așa cum am stabilit împreună – ne-am setat obiectivul la 100 m liber și am făcut exact ceea ce mi-a spus că pot să fac. Pentru fiecare concurs am procedat la fel și am acordat aceeași importanță.

Totul a fost firesc de când am intrat în apă prima dată și mai ales de când l-am întâlnit pe domnu’ Adi. M-a cunoscut, m-a ‘provocat’, m-a motivat, mi-a explicat și am performat împreună”, a declarat „Aquaman”, într-un interviu pentru HotNews.

 

Vlad Stancu și Bianca Costea, în mare formă

 

Și Vlad Stancu a reușit o prestație excelentă la Europeanul de Natație. Acesta a cucerit medalia de aur la proba de 1.500 de metri liber, cu un avans considerabil față de cel de-al doilea clasat, polonezul Krzysztof Chmielewski.

În clasamentul probei, Stancu a încheiat primul, cu 15 minute, 5 secunde şi 47 de sutimi. Pe locul secund s-a clasat Krzysztof Chmielewski, din Polonia, cu 15:13.46, iar pe locul 3 a venit turcul Emir Batur Albayrak – 15:15.24.

În aceeazi zi, Bianca Costea a cucerit argintul la proba de 50 de metri liber, feminin. Românca a fost cronometrată cu timpul 25.34. Aurul continental i-a revenit sportivei germane Nina Sandrine Jazy – 25.22 şi pe a treia treaptă a podiumului a urcat italianca Sara Curtis – 25.39.

Până acum, la ediția din 2022 a Europeanului de juniori, România a cucerit cinci medalii:

  • aur la 1.500 metri liber, masculin – Vlad Stancu;
  • argint la 50 de metri liber, feminin – Bianca Costea;
  • aur la 200 de metri liber masculin – David Popovici;
  • aur la ștafetă masculin, 4 x 100 de metri liber;
  • argint la ștafetă mixtă, 4 x 100 de metri liber.
Foto: Federația Română de Natație