David Popovici s-a înscris la Bacalaureatul Olimpicilor! Sportivul de aur al României se pregătește pentru examenul maturității

Urmează o perioadă grea pentru David Popovici, cu mult studiu și examene . Înotătorul-fenomen s-a înscris la Bacalaureatul Olimpicilor și urmează să susțină mai multe probe.

11 mai 2023, 16:30
David Popovici s-a înscris la Bacalaureatul Olimpicilor! Sportivul de aur al României se pregătește pentru examenul maturității

Sesiunea specială a Bacalaureatului 2023, supranumită „Bacalaureatul Olimpicilor”, va avea loc în perioada 11-29 mai, potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru. Printre elevii care susțin examenul maturității se numără și David Popovici, care învață la Colegiului Național George Coșbuc din București.

Citește și Adversarul de temut al lui David Popovici. Înotătorul i-a doborât timpul la 100 metri liber și are de gând să-l înfrângă la Mondiale

David Popovici s-a înscris la Bacalaureatul Olimpicilor

Probele se vor susține în județul Prahova, la Ploiești, Colegiul Național „Mihai Viteazul”. David Popovici a fost acolo joi pentru înscriere.

„Sunt în clasa a 12-a, trebuie să balansez totul şi cu Bacalaureatul. Fac meditaţii, învăţ, trebuie să îmi fac timp de ambele lucruri. La Bac voi da română, istorie şi mai am să-mi aleg o materie. În ceea ce priveşte facultatea încă nu m-am decis”, declara sportivul la începutul anului.

David Popovici a refuzat să plece la studii în SUA, deși a primit numeroase oferte și a fost admis automat și la o universitate de prestigiu. Sportivul de aur al României nu a dezvăluit exact ce vrea să studieze mai departe, momentan își concentrează tot timpul și atenția asupra probelor pentru Bacalaureat.

„Am auzit şi eu că doamna Potec a spus că România m-ar putea pierde. Nu a venit de la mine şi nu am vorbit cu ea despre aşa ceva. Nu ştiu ce planuri am, pentru că nu am planuri. Planul meu este să îmi văd de treaba aici, să rămân cu aceiaşi antrenori, prieteni, familie şi voi vedea unde mă duce viaţa. Dar nu ştiu ce îmi rezervă viitorul”, a afirmat sportivul român.

Calendarul sesiunii speciale de Bacalaureat 2023

  • 11-12 mai 2023 – Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen
  • 15 mai 2023 – Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă
  • 16 mai 2023 – Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă
  • 17 mai 2023 – Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d) — proba scrisă
  • 18 mai 2023 – Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă
  • 19 mai 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 22-23 mai 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 24 mai 2023 – Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 25 mai 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 26 mai 2023 – Afișarea rezultatelor până la ora 12.00 Depunerea contestațiilor (între orele 12.00—14.00)
  • 26-29 mai 2023 – Rezolvarea contestațiilor
  • 29 mai 2023 – Afișarea rezultatelor finale

Citește și David Popovici, gest demn de un băiat de aur! Sportivul și-a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer

Cum arată o zi din viața lui David Popovici

David Popovici are zilnic un program intens și o mulțime de antrenamente care l-au dus pe culmile succesului. „Merg la sală de la ora 6 și jumătate dimineața, apoi înot de la 8, după care școală. Urmează un antrenament de la ora 16:00, tot în apă. Apoi fac criosaună, un fel de recuperare. Ziua mea se încheie la ora 19, cam așa, având o scurtă pauză între școală și al doilea antrenament. Am venit aici direct de la școală, am învățat despre Moromeții. Plictisitor poate, dar trebuie să mă pregătesc și pentru Bacalaureat, pe care o să-l iau în serios pentru că asta înseamnă și studiu. La bază sunt un băiat simplu crescut bine care face sport și care încearcă să-i învețe pe cât mai mulți despre acest stil de viață. Încerc să fiu mai mult decât un înotător rapid. Termenii hiperbolici mă flatează, dar nu mă definesc. Niciodată nu am considerat că fac prea multe sacrificii pentru un copil, pentru că mereu am făcut tot ce mi-am dorit. Nu aș fi putut fi aici vorbindu-vă vouă dacă nu aș fi luat aceste decizii. Mă bucur că le-am făcut, nu regret nimic”, a spus David Popovici.