Dan Diaconescu: Am 43 de milioane de euro în conturi. Nu sunt sume deţinute direct de mine VIDEO

Dan Diaconescu este aşteptat vineri să depună plângeri la Parchetul General. Nu este prima dată când patronul OTV spune că va face acest lucru. Ar fi vrut să facă asta şi zilele trecute, dar a fost plecat din ţară, iar avocaţii lui nu au vrut să depună plângerile în lipsa acestuia. Dan Diaconescu a prezentat, joi seara, o serie de documente care ar proba faptul că a avut banii necesari pentru achiziţia Oltchim.

RomaniaTV.net
04 oct. 2012, 17:26
Dan Diaconescu: Am 43 de milioane de euro în conturi. Nu sunt sume deţinute direct de mine VIDEO

Diaconescu a prezentat un extras de cont, pe care a haşurat anumite porţiuni, un extras de cont de la bancă din Dubai în care erau 24 de milioane de euro, în cursul joii trecute. Într-un alt extras, erau 19 milioane de euro, la aceeaşi bancă, dar la o altă filială, cu antetul HSBC.

Patronul OTV susţine că şi acum banii sunt utilizabili. „Sper ca niciun hacker sau niciun agent al Serviciului de Informaţii Externe să ia banii până când îi relocăm mâine”, a spus DD precizând că guvernul mai are timp până la ora 24 să semneze contractul de privatizare al Oltchim.

Un al treilea document arată că cele două conturi au fost contopite într-un singur cont, adică 43 de milioane de euro necesari pentru Oltchim. Dan Diaconescu a spus că nu toţi banii îi aparţin personal, ci şi investitorilor care îl susţin. „Nu sunt sume directe deţinute de mine, ci şi sume aprovizionate pentru Oltchim. Alături de mine era şi un puternic deţinător de experienţă în industria petrochimică”, a spus Diaconescu.

Acesta a afirmat că tocmai aceste dovezi palpabile ale existenţei banilor a determinat Guvernul să întrerupă negocierile deşi nu trecuseră 10 zile lucrătoare de la licitaţie, ci doar 10 zile calendaristice. „Când au văzut aceste hârtii, guvernanţii pur şi simplu au înnebunit pentru că ştiau că banii există şi că poporul îi va trage la răspundere şi îi va sancţiona”, a spus realizatorul TV.

Din punctul său de vedere, cele 10 zile expiră la miezul nopţii şi şi-a arătat disponibilitatea de a semna în acest timp contractul.

Premierul Victor Ponta a reacţionat la ultimele declaraţii ale lui Dan Diaconescu, care a susţinut din nou că dispune de 45 milioane euro pentru preluarea Oltchim, şi a afirmat că acest „circ” a costat deja foarte mult România şi că speră ca procurorii să analizeze sesizarea penală depusă de OPSPI.