DD negociază dur cu statul. O nouă rundă de discuţii, la Ministerul Economiei

Negocierile dintre Guvern şi avocaţii lui Dan Diaconescu au fost reluate, joi, la Ministerul Economiei. Avocaţii acestuia pun însă foarte multe condiţii pentru semnarea contractului de privatizare. Diaconescu nu a participat la aceste discuţii. DD mai are patru zile la dispoziţie să vină cu banii.

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 08:03
DD negociază dur cu statul. O nouă rundă de discuţii, la Ministerul Economiei

Prin vocea avocatului său Daniel Fenechiu, Diaconescu cere statului să se precizeze în contract modalitatea concretă în care va fi ajutat să preia rafinăria Arpechim  de la OMV, să-şi achite datoriile salariale către angajaţi până la această dată şi să se prezinte garanţii că nu va fi executat imediat în contul datoriilor fabricii către entităţile de stat AVAS şi Electrica.

„Astăzi (joi – n.r.) vom discuta mai frontal despre contract. Tema principală va fi relaţia cu Arpechimul. De asemenea, aşteptăm răspunsul Ministerului în legătură cu moratoriul pe care l-am solicitat miercuri, în sensul că din momentul în care semnăm contractul, termen de un an de zile să nu avem probleme cu firmele de stat care sunt deţinute de Ministerul Economiei. (…) Una din solicitari a fost aceea că nu ne dorim să semnăm contractul, să plătim şi a doua zi să primin o cerere de insolvenţă de la Electrica, AVAS sau altă companie deţinută stat. (…) Avem măsuri de protectie cu Petrom, cu BCR şi cu băncile”, a declarat Daniel Fenechiu înainte de a intra la negocieri.

Avocatul a mai spus că Dan Diaconescu nu va lua parte la discuţiile de la Ministerul Economiei.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a prezentat planul B pentru salvarea Oltchim în cazul în care contractul de vânzare-cumpărare a acţiunilor combinatului nu se încheie cu Dan Diaconescu. Guvernul va acorda un ajutor de salvare pentru repornirea combinatului în maximum o lună.

„Am prezentat conducerii Oltchim stadiul privatizării şi negocierii contractului de vânzare-cumpărare cu câştigătorul licitaţiei, domnul Dan Diaconescu, şi de asemenea, le-am prezentat şi planul de rezervă în cazul în care nu se ajunge la o înţelegere cu câştigătorul licitaţiei şi nu va fi semnat acest contract în termenul prevăzut în caietul de sarcini”, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, la ieşirea de la întâlnirea cu conducerea combinatului Oltchim.

Daniel Chiţoiu a mai precizat şi că în cazul în care nu se încheie tranzacţia cu Dan Diaconescu, reluarea combinatului se va relua etapizat.

CITEŞTE ŞI: PLANUL DE SALVARE a Oltchim dacă DD nu vine cu banii. Ce vrea să facă Guvernul