De-a imigrantul ilegal – un nou joc de societate al mexicanilor VIDEO

În orăşelul El Alberto, aflat la 600 de kilometri de frontiera cu Statele Unite, zeci de oameni plătesc pentru a fi o noapte imigrant ilegal.

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 10:40

Joaca de-a imigrantul ilegal este cea mai nouă distracţie a mexicanilor. Turiştii conduşi de ghizi simulează o încercare de a ajunge în America, având pe urme poliţia de frontieră.

„Haideţi, trei câte trei! Trebuie să trecem. Culcaţi-vă la pământ. Hai, trei câte trei! Hai, grăbiţi-vă! Următorii trei, aici. Repede! Fugiţi! Fugiţi! Fugiţi că vin după noi!…” se aude deseori în preajma frontierei.

În întuneric, conduşi de ghizi şi urmăriţi de grăniceri, aşa e viaţa imigranţilor ilegali care încearcă să treacă graniţa în Statele Unite.

Din fericire, pentru aceşti oameni totul este doar un joc. O distracţie destinată turiştilor ce vor să trăiască experienţa unui imigrant ilegal. „Drumul”, cum este numit jocul, oferă toate senzaţiile unei autentice treceri ilegale a frontierei.

„Hei, hei! Pune mâinile deasupra capului! Hai, mâinile sus! Cine este călăuza? Cine este călăuza? Cum vă numiţi? V-am întrebat cum vă numiţi? Noaptea asta o să mergeţi la închisoare. Iar mâine veţi fi deportaţi în Mexic!”, strigă, cât mai autentic, poliţiştii de frontieră către aşa-zişii imigranţi ilegali.

Turiştii, în mare parte mexicani, vin din toate colţurile ţării pentru a trăi această experienţă. „Am aflat de acest loc de pe Internet. Am aflat că există acest timp de drum care simulează ceea ce trăiesc imigranţii atunci când încearcă să treacă frontiera. Părea foarte interesant. Noi cei care nu avem nevoie să facem asta, vrem să ştim ce simte un mexican atunci când începe această călătorie către Statele Unite”, a povestit unul dintre turiştii amatori de asemenea senzaţii tari.

Peste 100 de oameni participă la acest joc. De pe urma acestui joc, mexicanii încasează sume frumuşele, preţul unui bilet în parcul cvasitematic unde se desfăşoară experimentul fiind de 20 de dolari.