De astăzi se pot face din nou programări pentru vaccinare anti-COVID. Începe notificarea celor înscrişi pe liste de aşteptare

Din acest weekend se pot face din nou programări pentru vaccinare anti-COVID. Este vorba despre persoanele care s-au înscris pe listele de aşteptare pentru a fi imunizate cu vaccinul anti-COVID produs de Pfizer, a căror notificare începe din acest weekend. Deocamdată vor fi disponibile în jur de 10.000 de locuri.

20 mart. 2021, 09:11
De astăzi se pot face din nou programări pentru vaccinare anti-COVID. Începe notificarea celor înscrişi pe liste de aşteptare

Noi locuri la vaccinare anti-COVID vor fi disponibile de astăzi pe platforma de programare STS. Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, din 23 martie, se deschid 167 de noi cabinete pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer/BioNTech. Vor fi disponibile 10.020 de locuri, iar la programare vor avea întâietate persoanele înscrise pe listele de aşteptare, după criteriile anunţate de autorităţi.

”167 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 judeţe din ţară şi la nivelul municipiului Bucureşti. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marţi, 23 martie a.c”, a transmis, vineri seară, CNCAV.

Citeşte şi: Vaccinul Pfizer e folosit în peste jumătate dintre centrele de vaccinare din România. Anunţul medicului Valeriu Gheorghiţă

Distribuţia cabinetelor este următoarea:

• Municipiul Bucureşti – 54 cabinete;

• Arad – 9 cabinete;

• Bihor – 3 cabinete;

• Bistriţa-Năsăud – 3 cabinete;

• Braşov – 8 cabinete;

• Cluj – 13 cabinete;

• Constanţa – 20 cabinete;

• Dâmboviţa – 4 cabinete;

• Harghita – 1 cabinet;

• Hunedoara – 3 cabinete;

• Satu-Mare – 1 cabinet;

• Sibiu – 12 cabinete;

• Timiş – 30 de cabinete;

• Vâlcea – 6 cabinete.

”Toţi cei care doresc să se vaccineze se pot programa începând de mâine, 20 martie a.c., prin intermediul listelor de aşteptare alocate acestor cabinete. Reamintim că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât şi telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25”, a mai precizat CNCAV.

Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de aşteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma şi să se programeze în termen de 24 de ore.

Locurile libere vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista de aşteptare, cu menţinerea prioritizării.

”Astfel, vor fi notificate pe 75% din locuri persoane din cadrul  populaţiei la risc şi pe 25%, lucrători din domenii esenţiale. În cabinetele în care rămân locuri libere vor fi notificate persoanele din Etapa a III-a înscrise pe listele de aşteptare. Recomandăm cetăţenilor care se înscriu pe aceste liste să confirme programarea la vaccinare, astfel încât să nu piardă poziţia ocupată iniţial pe această listă. Persoanele care aleg programarea individuală în platforma electronică trebuie să acceseze aplicaţia după primirea notificării pentru alegerea zilei şi a intervalului orar”, a mai precizat CNCAV.

Persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25, vor fi planificate la vaccinare în ziua şi în intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului, fără a fi necesară confirmarea programării.

Citeşte şi: România reia vaccinarea cu lotul de vaccin carantinat produs de AstraZeneca

 

Cum funcţionează lista de aşteptare pentru vaccin anti-COVID. În ce condiţii ai prioritate

Jumătate de milion de români s-au pus pe liste de aşteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile în vederea vaccinarii anti- COVID. După trecerea pe lista de aşteptare, persoanele care şi-au exprima dorinţa de a se vaccina vor fi notificate telefonic sau pe e-mail când apar locuri disponibile în centrele de vaccinare alese.

Notificarea se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere. Astfel, vor avea prioritate la programare persoanele din categoria 2a (populația de risc), persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale), apoi persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

După notificarea privind apariţia locurilor libere la vaccinare, persoanele care vor să se vaccineze se pot programa online în platformă, cât și telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore. Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de așteptare, însă pierde poziția ocupată inițial.

Citeşte şi: Lista de aşteptare pe platforma pentru vaccinare, disponibilă din 15 martie. Dr. Gheorghiţă: „Fiecare persoană care doreşte să se vaccineze o poate accesa”