De când vom putea merge din nou în concediu la mare? Ludovic Orban a dezvăluit planul Guvernului

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că Guvernul va reglementa, probabil, după data de 1 iunie, condiţiile în care va fi deschis sezonul estival din acest an.

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 09:14
De când vom putea merge din nou în concediu la mare? Ludovic Orban a dezvăluit planul Guvernului

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, în Vama Albiţa, unde a fost prezent la întâmpinarea cadrelor medicale care au participat la o misiune medicală în Republica Moldova, că intenţia Guvernului este de „a permite” sezonul turistic estival.

„Din 15 mai, hotelurile sunt deschise. Singura restricţie este legată de neutilizarea spaţiilor comune de servire a mesei. Bucătăriile se pot deschide, dar masa va putea fi servită în sistem de room-service, în cameră. În ceea ce priveşte sezonul estival, sigur că, probabil, după data de 1 iunie, vom reglementa acest sector. Intenţia noastră, sigur, este în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, este să permitem sezonul turistic estival”, a afirmat şeful Executivului.

Cu mască sau fără mască? Cum va arăta o zi de plajă în România

Românii nu ştiu încă dacă vor putea pleca sau nu în vacanță, dar hotelierii își pregătesc intens unitățile de cazare pentru turiști. „Cum vor arăta plajele?” şi „Vor purta turiștii măști?” sunt întrebările care îi macină pe cei care vor să meargă pe litoralul românesc.

Hotelurile, care nu au fost niciodată închise, pot să funcţioneze. Românii percep data de 15 mai, cu sau fără declaraţii contradictorii, ca moment de ieşit din oraşe. Evident, noi îi încurajăm să iasă, chiar şi pentru o zi, către destinaţii de vacanţă, la munte sau la mare”, spune Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţilor de Promovare Turistică (FAPT).

IMAGINI TARI! Au deschis sălile de sport, dar au luat măsuri excepţionale VIDEO

Reprezentanții din turism precizează că anul acesta, litoralul românesc va fi la mare căutare, motiv pentru care operatorii sporesc deja măsurile de igienă din unitățile de cazare. Unii din ei au achiziționat deja instrumentele necesare pentru acest lucru. Printre aceastea se numără lămpi cu ultraviolete care le permit să dezinfecteze un loc într-un timp scurt, substanțe dezinfectante și echipamente de protecție pentru viitorii turiști care le vor călca pragul.