De câte ori pe an poți mânca mici, ca să nu-ți fie afectată sănătatea. Medicul Vlad Ciurea: „Creierul se bucură”

Medicul Vlad Ciurea vine sfaturi utile despre cum îți poți menține creierul sănătos cu ajutorul alimentației.

18 mart. 2024, 12:21
De câte ori pe an poți mânca mici, ca să nu-ți fie afectată sănătatea. Medicul Vlad Ciurea: „Creierul se bucură”

Unele preparate sunt recomandate, altele, în schimb, ne afectează foarte tare organismul și creierul. Alimentația corectă și echilibrată este cheia unui stil de viață sănătos, spune Vlad Ciurea.

Citește și Postul Paştelui 2024. Leguma cu 20 de calorii care ar trebui mâncată des. Are multe fibre şi minerale și beneficii multiple pentru organism

Vlad Ciurea spune că din alimentație vin lucrurile bune de care avem nevoie. Iată ce spune medicul despre ce ar trebui să consumăm și ce nu.

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a explicat medicul Vlad Ciurea într-o emisiune la Antena 3.

Un aliment pe care majoritatea românilor îl consumă sunt micii. Totuși, nu reprezintă o alegere prea sănătoasă și e bine să fim atenți la ce cantitatea consumăm.

Medicul Vlad Ciurea recomandă să-i folosim de maximum două sau trei ori pe an, nu mai mult. Poate fi dificil pentru iubitorii acestui preparat, însă doar așa ne protejăm creierul și organismul.

Citește și Cea mai delicioasă rețetă pentru masa de Paște! Tort cu nuci și cremă de ciocolată, un deliciu pentru familia ta. Doar bunicuțele pricepute știu să îl prepare ca la carte

Câte feluri de mâncare trebuie să mâncăm la prânz. Explicațiile medicului Vlad Ciurea

„Nu uitați că randamentul cel mai bun îl dați în intervalul dintre orele 10 și 12 dimineața. Nu săriți peste prânz, dar nu mâncați până când rămâneți sudați de scaun”, spune medicul.

“Nu se mănâncă mult la prânz. Foarte, foarte puțin. Pe lângă mine sunt corporatiștii și mă uit și văd uneori trei feluri. Eu sunt uimit cât pot să mănânce. După care urmează acea perioadă de activitate, deci mintea trebuie să meargă. Deci, nu mâncare multă. Se spune: burtă mare, creier zero. Datorită mâncării multe sângele s-a dus în burtă, nu în creier” , a mai explicat medicul Vlad Ciurea.