De câte sute de euro ai nevoie pe zi ca să mânânci pe săturate în Mamaia Nord – Năvodari. Un cetățean a rămas „mască” în momentul în care a primit nota de plată

Dacă vrei să petreci câteva zile în cea mai modernă zonă a litoralului românesc trebuie să scoți mulți bani din buzunar. Iată cum arată prețurile în Mamaia Nord - Năvodari.

29 iun. 2022, 10:14
De câte sute de euro ai nevoie pe zi ca să mânânci pe săturate în Mamaia Nord – Năvodari. Un cetățean a rămas „mască” în momentul în care a primit nota de plată

Este binecunoscut faptul că zona Mamaia-Nord – Năvodari este cea mai scumpă de pe litoralul românesc. Cazările, notele de plată de la restaurante și consumațiile din cluburi pot ajunge la câteva mii de euro în mai puțin de o săptămână. Pentru cei mai excentrici, fani Nuba și Loft, chiar într-o zi.

În actualul context inflaționist, prețurile nu aveau cum să nu crească și pe litoralul românesc, în special în zona Mamaia Nord – Năvodari, de departe cea mai scumpă.

La restaurantul Asylum de exemplu, din Mamaia, localizat în zona cluburilor Nuba, Fratelli și Loft, tarifele sunt și mai piperate față de anul trecut, arată Gândul.

Un client și-a cumpărat de curând de la această locație două pizza cu 145 de lei – 80 de lei una, 65 de lei cealaltă. De asemenea, a mai plătit 25 de lei pe o bere la 0,33 l și 15 lei pe un Pepsi la doar 0,25 l, plus un espresso la 30 de lei. În total, nota a costat 215 lei, iar cu un bacșiș de minimum 10%, o consumație sumară, fără desert, pentru două persoane, a ajuns la 236 – 240 de lei.

Astfel, trei mese pe zi în Mamaia – Nord costă 720 de lei pentru două persoane. Cu tot cu desert, alte băuturi și felul 1, meniul trece de 1.000 de lei pe zi, pentru două persoane.

 

Cât costă șezlongul și cazarea în Mamaia Nord – Năvodari

 

Turiștii trebuie să bage adânc mâna în buzunar. În Mamaia, parcarea costă pentru o zi 96 de lei. În alte stațiuni, precum Eforie, această taxă nu există.

Prețul pentru un șezlong în Mamaia pleacă de la 25 de lei, dar poate ajunge și la 100 de lei. Prețul mediu pentru șezlong, în zona mai centrală, chiar spre sud, ajunge la 50 de lei.

Cazările în Mamaia pleacă de la 250-300 de lei pe noapte în stațiunea Mamaia, zona vechilor hoteluri, sudică, până la 5.000 de lei, în nord. La hotelul Simonei Halep, noaptea de cazare este 900 de lei. Din acest punct de vedere, Mamaia – Năvodari se ia la întrecere cu mari orașe ale Europei, precum Paris, Roma și Barcelona.