De câți bani are nevoie un om pentru a duce o viaţă ideală? Majoritatea s-ar mulţumi cu 10 milioane de dolari

De câți bani ai nevoie pentru a duce o viaţă ideală? Răspunsul pentru majoritatea oamenilor, conform noilor cercetări efectuate de psihologi universitari, este de 10 milioane de dolari. Răspunsul nu este valabil şi pentru americani, care spun că au nevoie de cel puțin 100 de milioane de dolari și insistă frecvent asupra a 100 de miliarde de dolari.

19 iun. 2022, 12:07
De câți bani are nevoie un om pentru a duce o viaţă ideală? Majoritatea s-ar mulţumi cu 10 milioane de dolari

Psihologi de la de la universitățile din Bath, Bath Spa și Exeter au constatat că, în ciuda părerilor că ai nevoie de cât mai mulţi bani pentru o viaţă ideală, cei mai mulţi oameni spun că ar fi fericiţi dacă are avea câteva milioane de dolari, potrivit unui studiu, citat de The Guardian.

Un studiu efectuat pe aproape 8.000 de oameni din întreaga lume a constatat că, în 86% dintre țări, majoritatea oamenilor credeau că își pot atinge viața ideală cu 10 milioane de dolari sau mai puțin.

Citeşte şi: Medicul a comparat speranţa de viaţă a dependenților de muncă și a alcoolicilor. Concluzia este şocantă

În Argentina, India și Rusia, mai mult de 50% dintre oameni au spus că ar dori 1 milion de dolari sau mai puțin.

În schimb, în SUA majoritatea oamenilor au spus că ar avea nevoie de cel puțin 100 de milioane de dolari sau mai mult pentru a duce o viață ideală. Peste 30 de la sută din americani au răspuns că și-ar dori cel puțin 100 de miliarde de dolari.

„Principiul economic de bază, conform căruia toată lumea este motivată de nevoi nelimitate și este blocată pe o bandă rulantă a consumerismului și încearcă să acumuleze cât de multă bogăție este posibil este neadevărat”, a concluzionat studiul publicat în Nature Sustainability.

„Credința în acest principiu a avut și consecințe teribile pentru sănătatea planetei. Dorința de a crește continuu bogăția individuală și urmărirea unei creșteri economice fără sfârșit are un preț mare. Cu cât a crescut bogăția, cu atât a crescut și cantitatea de resurse folosite și poluarea”.

Citeşte şi: Diferențe majore între femei și bărbați. De ce persoanele de sex feminin sunt mai nervoase și cum se tranșează conflictele

Dr. Paul Bain, cercetătorul a care a condus studiul, de la departamentul de psihologie al Universității din Bath, spune că cifrele menționate în majoritatea răspunsurilor ar putea să pară mari, însă când vorbim de un nivel de trai ideal pe parcursul unei vieți întregi, ele sunt, de fapt, relativ modeste.