Medicul a comparat speranţa de viaţă a dependenților de muncă și a alcoolicilor. Concluzia este şocantă

Medicul sportiv Alexandra Puriga a dezvăluit cum lipsa vacanțelor regulate afectează speranța de viață a unei persoane.

19 iun. 2022, 09:58
Medicul a comparat speranţa de viaţă a dependenților de muncă și a alcoolicilor. Concluzia este şocantă

Puriga a comparat speranţa de viaţă a persoanelor cu așa-numitul sindrom „fără vacanță” și a alcoolicilor și a ajuns la concluzia surprinzătoare că dependentii de muncă duc o viață mai scurtă. „Oamenii fără concedii dezvoltă tulburări nervoase, oboseală cronică, boli cardiovasculare și oncologice”, a spus ea.

Medicul sportiv a mai remarcat şi că aceia care nu se odihnesc în mod regulat și nu se opresc din a munci riscă să aibă dureri de cap constante, probleme cu somnul și memoria, pierderea concentrării, precum și dureri musculare și articulare. Ea i-a îndemnat pe aceştia să îşi construiască un echilibru competent între muncă și timp liber, pentru a nu regreta mai târziu.

Oamenii care au plecat de mult timp fără vacanță au speranţa de viaţă mai scurtă decât alcoolicii cronici„, este concluzia specialistului.

Citeşte şi Postările de pe Facebook care îți arată dacă suferi de depresie. Cuvintele care te dau de gol dacă suferi de această boală!

Anterior, Alexandra Puriga a explicat cum un duș ajută la combaterea depresiei. Un duș rece promovează transmiterea multor impulsuri de la terminațiile nervoase periferice către creier, ceea ce duce la un efect antidepresiv, explică aceasta. Puriga, citând un studiu realizat de oamenii de știință americani, a remarcat că un duș rece timp de trei minute o dată sau de două ori pe zi este un ajutor excelent în ameliorarea simptomelor depresiei. „Înainte de a face un duș rece, ar trebui să existe o perioadă de adaptare de cinci minute, cu o răcire treptată a apei”, ne sfătuieşte medicul.

„De asemenea, în timpul studiului, s-a descoperit că un duș rece are un efect analgezic”, spune lucrarea științifică.

Citeşte şi Obiceiul banal care te ajută să fii mai sănătos și să ai o siluetă de invidiat! Te ajută să scapi de depresie și să îți prelungești viața!