De ce a fost nevoit Vasile Dîncu să-și dea demisia, de fapt. Dezvăluiri din PSD

Vasile Dîncu și-a dat demisia nu pentru că a „îndrăznit" să îndemne la negocieri de pace, în contextul războiului din Ucraina, susține un purtător de cuvânt al PSD. 

25 oct. 2022, 23:51
De ce a fost nevoit Vasile Dîncu să-și dea demisia, de fapt. Dezvăluiri din PSD

Deputatul Radu Cristescu susține că Vasile Dîncu a fost „decapitat” pentru că ar fi îndrăznit să se opună achizițiilor aberante validate de Guvernul Nicolae Ciucă. Mai exact, este vorba despre BMW-urile care vor intra în dotarea Ministerului de Interne, condus de către controversatul Lucian Bode.

„Eu mă gândesc că Vasile Dîncu nu a vrut să cumpere niște BMW-uri, între ghilimele. Lista de achiziții (n.r. – în sectorul Apărării) e lungă, o știu că sunt în comisia de Apărare.

E corect și logic să ne înarmăm în condițiile actuale. Și cred că Vasile Dîncu nu a vrut să cumpere BMW-uri, cred ca înțelegeți ce vreau să spun. Dacă mergem pe firul logic și vedem că acest parandărăt renumit în România stă la baza menținerii în funcție a lui Virgil Popescu”, a declarat Radu Cristescu.

De asemenea, deputatul a mai susținut că principalul vinovat pentru criza socio-economică a României este ministrul Energiei, Virgil Popescu, fost ministru al Economiei.

 

Anunțul lui Vasile Dîncu despre demisie

 

Vasile Dîncu a demisionat „pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”.

„N-au avut niciun reproș concret. Nu am vorbit nici azi, nici ieri cu președintele Iohannis. Eu nu știu, nu vreau să afectez în acest moment funcționarea Apărării. Nu mi-a cerut nimeni nimic ilegal”, a declarat fostul ministrul Vasile Dîncu într-o declarație de presă.

VEZI AICI postarea de pe Facebook a ministrului.