De ce a fost poreclit Cristi Borcea „Magdalena” în închisoare: „I-am zis că vreau să fac duș…”

Fostul senator Miron Mitrea, cel care a fost coleg de suferință cu omul de afaceri Cristi Borcea în Penitenciarul Poarta Albă, timp de un an și jumătate, a dezvăluit mai multe informații despre perioada de detenție cumună.

24 mai 2022, 16:46
De ce a fost poreclit Cristi Borcea „Magdalena” în închisoare: „I-am zis că vreau să fac duș…”

Fostul dinamovist a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor plajelor, pedeapsă care s-a contopit cu cea din dosarul transferurilor. În total a primit 7 ani și 6 luni și a fost eliberat condiționat după 5 ani și o lună.

Cristi Borcea a fost poreclit „Magdalena” în  închisoare

Așadar, Miron Mitrea a povestit, că fostul dinamovist a era poreclit „Magdalena” dintr-un motiv incredibil. Totul avea se pare legătură cu faptul că Borcea obișnuia să aibă mai multă- grijă de el mai mult decât alți deținuți.

Citește și: De ce plângea Cristi Borcea în închisoare. Abia acum a dezvăluit: „Îmi dădeau lacrimile imediat”

„Îi spuneam «Magdalena» bărbatului feroce al României. De ce? Avea tot timpul grijă de el, se întreținea. A avut un moment de slăbiciune, s-a lăudat și, astfel, au apărut articole cu SPA-ul lui Magdalena, SPA-ul lui Borcea din închisoare. Știind să manipulez oameni și instituții, respectând regulamentul, am vorbit și eu cu un băiat și i-am zis că vreau să fac duș în așa-zisul SPA al lui Borcea.

Era o cameră înaltă de 5 metri, geamurile lipseau, era un boiler, iar apa caldă curgea prin două țevi. Fiind frig afară, se făcea un abur, Doamne!, n-am rezistat mai mult de două minute. Dar Borcea e un tip gomos, a vrut să se laude în presă, nu a vrut să se știe că a trăit ca un pușcăriaș oarecare. Toată presa a scris de SPA-ul lui Borcea, hai să fim serioși!”, a spus Mitrea, la Kanal D.

Ce probleme a avut Borcea în închisoare

Pe de altă parte, într-un interviu mai vechi, Cristi Borcea a vorbit despre momentele grele pe care le-a trăit atunci când se afla în detenție. În  prima noapte a vrut să se sinucidă.

„În prima seară, când m-am dus la Poarta Albă, am vrut să iau toate medicamentele din plasă. Mi-a spus Giovanni Becali: ‘Ești nebun? Am fost în Columbia, în Napoli…cum să faci așa ceva?’. M-am dus în baie, era un butoi… erau toalete turcești și sub chiuvetă era o gaură plină cu șobolani. Acesta a fost primul meu contact cu pușcăria”, a declarat Cristi Borcea, la începutul anului.

Citește și: Câți copii vrea Cristi Borcea: „Familia e cea mai mare realizare a mea”

Cristi Borcea are mari probleme cu somnul și nu poate dormi dacă nu ia medicamente. A rămas cu traume de după experiența trăită la Poarta Albă.