De ce a murit inspectorul DSP Gorj în ambulanţă. Concluziile raportului Corpului de Control al Prefecturii

Ventilatorul de oxigen de pe ambulanţa care îl transporta pe Adrian Dobrin, inspector DSP Gorj, la Bucureşti era defect. Aceasta este principala concluzie care reiese din raportul întocmit de Corpul de Control în cazul inspectorului decedat din pricina COVID la 48 de ani.

16 mart. 2021, 15:34
De ce a murit inspectorul DSP Gorj în ambulanţă. Concluziile raportului Corpului de Control al Prefecturii
De ce a murit inspectorul DSP Gorj în ambulanţă. Sursa FOTO: Antena 3

De ce a murit inspectorul DSP Gorj în ambulanţă. Corpul de Control a finalizat raportul referitor la decesul inspectorului DSP Adrian Dobrin, care a decedat în ambulanţa care îl transfera de la Târgu-Cărbuneşti la Bucureşti, pentru că instalaţia de oxigen s-a defectat. Autovehiculul a fost verificat de specialiştii Corpului de control, care au constatat că aceasta prezenta deficienţe mari.

De ce a murit inspectorul DSP Gorj în ambulanţă

Una dintre principalele probleme ale maşinii era faptul că ventilatorul de oxigen nu funcţiona, anunţă Antena 3. Iniţial, personalul de pe ambulanţă declarase, la momentul respectiv, că ventilatorul s-a oprit din pricina faptului că a sărit o siguranţă de la panou, ceea ce ar fi dus la decuplarea acestui aparat. Lucrurile au stat, însă, altfel. Ventilatorul era, de fapt, defect şi lipit cu banda izolatoare, ceea ce nu permitea alimentarea corespunzătoare a aparatului.

Citeste si Soţia fostului şef al Sanepid Gorj promite să-i facă dreptate, după ce acesta a murit pentru că ambulanţa a rămas fără oxigen: „Se numeşte crimă”

Toate aceste concluzii vor fi trimise de prefect la Poliţie, iar cazul ar putea fi încadrat la infracţiunea de neglijenţă în serviciu. Mai mult, prefectul a solicitat demisia directorului de la Ambulanţa Gorj. În caz contrar, va înainta acest raport Ministerului Sănătăţii, pentru a-l demite.

Nicio ambulanţă din judeţ nu are toate dotările necesare: lipsesc instalaţiile de oxigen sau ventilatoarele, ori sunt făcute improvizaţii – cablurile aparaturilor medicale din ambulanţe sunt lipite cu bandă autoadezivă.

Dezvăluiri şocante ale prietenului inspectorului DSP

Adrian Dobrin se infectase cu coronavirus şi fusese internat la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti. Din cauza stării grave de sănătate, s-a decis transferarea lui la un spital din Capitală cu o ambulanţă pentru ca era dependent de oxigen. Între Horezu și Vâlcea, stația de oxigen de la Ambulanţa s-a defectat. Echipajul medical a observat că i-a scăzut saturaţia de oxigen şi a început să-l ventileze manual.

Pacientul a fost dus la Serviciul de Urgenţă al Spitalului din Vâlcea, unde a fost resuscitat. Dar din păcate, medicii nu i-au mai putut salva viața.

La noi, se desaturase la 70-80, scăzuse saturaţia pe ventilaţia cu balon şi oxigen. L-am racordat la ventilatorul din Urgenţe. Şi-a revenit, după care starea lui a început să se agraveze”, a povestit Cristian, asistent medical şi prietenul inspectorului DSP Gorj.

Citeste si Crimă din gelozie în Gorj. Şi-a înjunghiat soţia pentru că vorbea la telefon cu un alt bărbat

Două ore şi jumătate mai târziu, Adrian Dobrin a intrat în stop cardio-respirator şi a murit.

Ştii cum striga la mine în Urgenţă? Cristi, dă-mi oxigen…”, a mai povestit asistentul medical citat de observatornews.ro.