De ce a refuzat Gică Hagi banii lui Dan Șucu: „Am avut o discuție lungă, dar…”. „Regele” a respins încă doi mari afaceriști ai României

Dan Șucu a dezvăluit de ce nu a reușit să bată palma cu Gică Hagi, pentru a investi la Farul Constanța, în loc de Rapid București. Potrivit investitorului din Giulești, „Regele" a mai refuzat alți doi multimilionari români celebri.

01 iun. 2023, 11:23
De ce a refuzat Gică Hagi banii lui Dan Șucu: „Am avut o discuție lungă, dar…”. „Regele” a respins încă doi mari afaceriști ai României

Înainte de a veni la Rapid, Dan Șucu a studiat bine „oferta”, pentru a investi în fotbal. Printre cluburile față de care și-a exprimat interesul celebrul antreprenor s-a numărat Viitorul lui Gică Hagi, club care a devenit între timp Farul Constanța.

Negocierile lui Dan Șucu nu au mers prea bine cu Gică Hagi. Patronul de la Mobexpert era pregătit să facă investiții masive, alături de alți afaceriști, susține fostul jurat de la „Imperiul Leilor”.

„Am avut o discuție cu Gică Hagi, da. Am avut atunci. Nu era neapărat doar o oportunitate de afacere, nu asta era ideea. Era o poveste destul de simplă. Trei firme de succes puteau să ajute o legendă a României să facă pasul înainte. Să poată să meargă mai departe în cupele europene. Asta era povestea, dar nu a ieșit așa cum ne-am dorit. Eu sunt mulțumit. În clipa de față îmi face mare plăcere povestea în care particip acum și cred că putem să facem o poveste la fel.

(n.red. – de ce nu a bătut palma cu Hagi?) Nu aș vrea să intru în amănunte. Nu a ieșit atunci. În clipa aceea, domnul Hagi nu era pregătit pentru a accepta acționari suplimentari față de domnia sa. Și mai ales majoritari. Da? Am încercat acum 20 de ani o astfel de tranzacție, în care îmi căutam acționar minoritar și nu am reușit să trec peste posibilitatea asta”, a declarat Dan Șucu, la ProSport.

Marii antreprenori care au vrut să investească la Farul lui Gică Hagi

La clubul lui Hagi erau pregătiți să vină, pe lângă Șucu, alți antreprenori români de mare succes, șeful de la EMAG și fondatorul BitDefender.

„Deci l-am înțeles, da. Ceilalți doi parteneri care veneau, Stanciu de la EMAG și domnul Talpes, de la Bitdefender. Dânșii trecuseră deja printr-un astfel de proces. Adică erau familiari cu… Îmi aduc aminte, domnul Talpeș chiar îmi spunea că sunt cam cowboy așa. Eu nu am reușit atunci, nici domnul Hagi nu a reușit. Erau foarte multe componente.

Sunt convins că de atunci inclusiv domnul Hagi s-a mai gândit la ceea ce se întâmplă și a trecut și dansul prin diferite faze. Nu e ușor pentru cineva care a creat ceva să accepte ideea că mai sunt și alti acționari, mai ales când sunt acționari majoritari. La un moment dat trebuie să accepți ideea că deciziile mari, de 1-2 milioane de euro, nu pot fi luate doar cu decizia executivului”, a mai dezvăluit Dan Șucu.

De asemenea, de-a lungul timpului, Gică Hagi i-ar mai fi refuzat și pe Frații Pavăl – Dedeman.

În 2021, FC Viitorul a fuzionat cu Farul, clubul din liga secundă. Dan Șucu a intrat în afaceri în anul 1993, cunoscut în special pentru magazinele Mobexpert.