De ce a tras Alec Baldwin în direcţia directoarei de imagine, pe care a omorât-o pe platourile de filmare. Cum a ajuns acelaşi glonţ să îl rănească pe regizorul Joel Souza

Actorul Alec Baldwin exersa mişcarea de scoatere a unui pistol din toc şi a îndreptat apoi arma spre camera de filmat în momentul în care s-a produs împuşcătura care i-a fost fatală directoarei de imagine a filmului Rust.

25 oct. 2021, 21:34
De ce a tras Alec Baldwin în direcţia directoarei de imagine, pe care a omorât-o pe platourile de filmare. Cum a ajuns acelaşi glonţ să îl rănească pe regizorul Joel Souza

Regizorul Joel Souza, rănit la un umăr în urma acelui foc de armă, se afla în spatele victimei, Halyna Hutchins. El a declarat că auzit un sunet care semăna cu „pocnetul unui bici, urmat de o ‘bubuitură'”, conform unui raport al anchetei preliminare. „Alec Baldwin era aşezat pe o bancă în decorul unei biserici şi exersa mişcările de scoatere a pistolului din toc„, precizează acelaşi document, preluat de The Times. Regizorul privea scena peste umărul Halynei Hutchins.

După focul de armă, directoarea de imagine „s-a ţinut cu mâinile de abdomen”, a precizat regizorul, adăugând că Halyna Hutchins „a început să meargă împleticit în spate” şi „a fost ajutată să se aşeze pe pământ”.

Cameramanul Reid Russell a precizat că scena nu a fost filmată, întrucât echipa se afla în acel moment în etapa de pregătire a filmării.

Citeşte şi Alec Baldwin, primele imagini după ce şi-a ucis o colegă pe platoul de filmare! Actorul este distrus psihic şi de nerecunoscut! Cariera lui s-ar putea încheia brusc

Echipa filmului „Rust”, turnat în statul american New Mexico, se întorcea din pauza de masă, iar Joel Souza a declarat că nu ştie dacă pistolul fusese supus în acel moment unui nou control de siguranţă.

Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost împuşcată în piept joi după acţionarea de către Alec Baldwin a unei arme de foc ce a fost utilizată ca obiect de recuzită. Accidentul, pe cât de rar pe atât de tragic, a şocat profund industria cinematografică. Decesul ei a fost pronunţat câteva ore mai târziu.

O anchetă este în curs de desfăşurare, iar Alec Baldwin a fost audiat de poliţişti. Nicio arestare nu a fost operată pentru moment.

Citeşte şi Tragedie la Hollywood. Cine e femeia împușcată de Alec Baldwin VIDEO

Duminică, un priveghi a fost oficiat în memoria Halynei Hutchins în Burbank, în apropiere de Los Angeles. Atmosfera era încărcată de amărăciune şi tristeţe, iar participanţii doreau să afle cum o astfel de tragedie a fost posibilă.

O petiţie publicată pe site-ul change.org, care solicită interzicerea armelor de foc în timpul filmărilor şi condiţii mai bune de muncă pentru echipele tehnice, a adunat până luni peste 24.000 de semnături.