De ce ar trebui să mergem desculţi 5 MINUTE în fiecare zi

Unul dintre aceste motive cu care s-ar putea sa nu fii familiarizat este earthingul, dar daca ai mers vreodata descult pe un camp inseamna ca l-ai incercat. Lucru foarte bun deoarece corpul nostru are nevoie de simturile cele mai importante. Cand ne punem incaltarile, nu lasam corpul sa intre in contact cu mama natura. Iar unii spun ca aceasta legatura este foarte importanta pentru sanatate.

RomaniaTV.net
27 iul. 2015, 16:05
De ce ar trebui să mergem desculţi 5 MINUTE în fiecare zi

Ce este earthing, mai exact?

Earthing, (descris prima oara de Clint Ober in cartea sa “Earthing, cea mai importanta descoperire pentru sanatate”), este modalitatea prin care ne putem bucura de calitatile curative ale pamantului doar prin atingere.

Cum se face earthing?

Earthing poate fi practicat in orice mediu natural. Nu trebuie sa fiti desculti pentru a face earthing. Si daca purtati haine din fibre naturale este de ajuns.

Iata o lista a beneficiilor unei plimbari desculti.

Imbunatateste somnul. Stramosii nostri aveau o legatura stransa cu pamantul. Dormeau aproape de el, pe paturi improvizate din plante sau chiar direct pe pamant. Casele erau facute din piatra sau alte materiale naturale. Mersul pe jos descult poate face ca ritmul corpului sa se armonizeze cu cel al pamantului, ceea ce imbunatateste somnul.

Regleaza „sistemele electrice” ale corpului. Corpurile noastre sunt facute din 60% apa, care este un bun conducator de electricitate. Mersul descult poate ajuta la reincarcarea si reglarea „sistemelor electrice” din corp si reface nivelul de ioni in celulele si tesuturile noaste.

Imbunatateste sanatatea mentala. Nu este o coincidenta faptul ca majoritatea exercitiilor care cer concentrarea sunt facute in picioarele goale, artele martiale, yoga si tai chi. Mersul descult si conexiunea cu energia pamantului pot duce la reducerea depresiilor si anxietatii si creste nivelul endorfinelor.

Creste nivelul experientelor senzoriale. Sunt diferente clare intre mersul pe nisip, iarba, lemn sau asfalt. Purtand incaltaminte tot timpul pierdem aceste experiente senzoriale, iar lumea redevine tridimensionala doar cand putem simti mai multe cu talpa.

Dezvolta concentrarea pentru prezent. A obtine liniste in ganduri poate fi destul de greu, daca nu esti implicat intr-o activitate care iti cere sa fii alert. Este greu sa nu fii atent la fiecare pas pe care il faci daca esti descult, pentru ca trebuie sa fii atent la pietre si spini ceea ce te ajuta sa te concentrezi la prezent.

Imbunatateste tinuta. Muschii nedezvoltati bine din picioare pot duce la o tinuta gresita, care poate duce la dureri de spate. Mersul in picioarele goale intareste muschii picioarelor si imbunatateste tinuta.

sursa: buynongmoseeds.com, via kfetele.ro