De ce avem nevoie de enzime digestive?

Digestia este un proces complex care transformă alimentele consumate în hrană pentru organism, dar și în resturi care trebuie eliminate. În acest proces de digestie intră o mulțime de factori și de componente, iar printre aceștia regăsim inclusiv enzimele digestive. Acestea sunt o categorie de proteine regăsite în interiorul unei celule și care au rol în accelerarea distrugerii toxinelor și a descompunerii particulelor alimentare pe durata procesului de digestie.
Alina Costache
08 feb. 2023, 13:39
De ce avem nevoie de enzime digestive?
Rolul jucat de enzimele digestive

Producerea de enzime digestive are loc în pancreas, în stomac și în intestinul subțire. Există o producție de astfel de enzime chiar și la nivelul glandelor salivare care încep practic să descompună alimentele încă din timpul masticației. Este important de punctat faptul că după vârsta de 20 de ani enzimele digestive care sunt produse în mod natural la nivelul organismului încep să scadă.

Mai mult, până la vârsta de 30 de ani începe să apară o deficiență în majoritatea enzimelor digestive. Pe măsură ce enzimele digestive încep să scadă, apar tot mai des anumite probleme și simptome asociate cu tractul digestiv, și anume balonarea și disconfortul abdominal în urmă consumului de alimente.

Un alt aspect important de amintit este faptul că organismul nu produce enzimele necesare pentru a digera alimentele care sunt de origine vegetală. Digestia dificilă conduce la apariția unei absorbții deficitare a nutrienților și a microelementelor nutritive, fapt pentru care oganismul devine mai slăbit și mai puțin rezistent la factorii din exterior.

Din acest motiv este nevoie ca odată cu trecerea anilor să avem în vedere consumul de enzime digestive sub formă de suplimente alimentare. Există o gamă diversificată de astfel de suplimente alimentare, iar printre acestea se remarcă suplimentul alimentar MegaEnzyme.

 

Beneficiile oferite de MegaEnzyme

Indiferent dacă îți dorești să suplimentezi enzimele digestive luate din surse naturale precum miere, iaurt, chefir sau alte alimente fermentate ori dacă ai nevoie de enzime digestive pentru a combate simptomele precum balonarea sau disconfortul gastric, poți să iei în considerare folosirea suplimentului alimentar MegaEnzyme.

Vorbim despre un produs cu o foarte mare eficiența în producerea de enzime măsurat prin activitatea enzimatică. Cu cât activitatea enzimatica este mai ridicată, cu atât enzimele vor putea digera mai eficient alimentele. Datorită faptului că vorbim despre suplimente alimentare cu potența foarte mare, este suficient consumul unui număr mai mici de capsule chiar și pentru o capacitate de digestie maximizată.

Spre deosebire de alte suplimente alimentare de tip enzime, MegaEnzyme reușește să parcurgă întreaga lungime la nivelul intestinului subțire ca urmare a faptului că este activ pe întreg spectrul de pH-ul regăsit în intestinul subțire și în toate celelalte segmente ale tubului digestiv. Astfel vorbim despre un supliment alimentar din categoria enzimelor digestive care este mult mai eficient.

Eficiența ridicată a acestui supliment alimentar este dată de ingredientele care se regăsesc în MegaEnzyme: amestec de enzime digestive produse de o serie de microorganisme care nu sunt modificate genetic, malt din orz, carbonat de calciu, dextrină, dextroză, fosfat dicalcic, maltodextrina din porumb, sorbat de potasiu, dioxid de siliciu, clorură de sodiu, dextrină din tapioca, dextrină din cartof, celuloză microcristalină, stearat de magneziu vegetal și capsulă vegetală. Pentru mai multe informații accesați site-ul nostru megaspore.ro.

 

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Cât trebuie să mănânci, de fapt, la vârsta de 50 de ani. Cele mai bune sfaturi ale unui nutriționist celebru
Playtech.ro
Cine se bate pe averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner. Mihaela Rădulescu nu are nicio șansă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Israelul publică noi fotografii cu liderul de facto al Hamas. Cum încearcă să se ascundă ultimul comandant de rang înalt rămas în viață
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Inflația explodează în România. Avertisment crunt din partea BNR
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 21 - 28 iulie 2025: Se dezlănțuie haosul pentru nativi! Se vor confrunta cu certuri, secrete și despărțiri
Cancan.ro
Mihaela Rădulescu, prima REACȚIE după moartea lui Felix Baumgartner. A postat un mesaj sfâșietor
Playsport.ro
Autopsia lui Felix Baumgartner a fost finalizată. Care a fost, de fapt, ce au descoperit medicii...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Fiica lui Sebastian Burduja a murit la 3 ani
MediaFlux
Vârsta de pensionare crește la 70 de ani! Se va aplica tuturor persoanelor născute după 31 decembrie 1970. Dezbateri privind noua lege într-o țară europeană
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hidrocentrala Răstolița renaște după trei decenii de pauză. Ministrul Energiei: „Fac tot ce ţine de mine ca să deblochez situatia”