De ce bărbaţii preferă femeile proaste

Când vine vorba de găsirea unei partenere, bărbaţii nu se uită neapărat la carismă şi inteligenţă, ci mai degrabă la o femeie care arată îndeajuns de beată sau prostuţă pentru o aventură de o noapte, potrivit unui nou studiu.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 17:12
De ce bărbaţii preferă femeile proaste

Un studiu recent efectuat la Universitatea Texas din Austin de un grup de cercetători a scos la iveală faptul deloc suprinzător că bărbaţii sunt programaţi genetic să caute femei „uşoare”, care se vor lăsa uşor convinse să întreţină relaţii sexuale.

Testele efectuate pe 76 de studenţi băieţi au relevat faptul că aceştia consideră femeile care par a fi vulnerabile, ca fiind atrăgătoare, potrivit DailyMail.

Bărbaţii care au participat la studiu au evaluat cu note maxime fotografiile cu femei care arătau în diferite feluri că sunt vulnerabile – de exemplu femeile somnoroase, care păreau „prostuţe” sau inerte, adică uşor de „păcălit”, au primit calificative foarte bune.

Oamenii de ştiinţă au descoperit 22 de indicii ale „exploatabilităţii sexuale”, dintre care 19 erau corelate cu atractivitatea sexuală (printre ele se numără femeile care poartă hainele strâmte, care par alcoolizate, somnoroase, care îşi muşcă sau ling buzele, care par petrecăreţe, care nu par foarte inteligente sau femeile care caută atenţie).

Acest lucru are legătură, cred oamenii de ştiinţă, cu faptul că bărbaţii nu sunt preocupaţi cu consecinţele unor aventuri pasagere, pentru că oricum produc undeva la 85 de milioane de spermatozoizi pe zi, per testicul.

Concluzia studiului a fost că femeile care par mai prostuţe sunt mai atractive sexual decât femeile foarte lucide sau inteligente, dar numai când vine vorba de relaţii de scurtă durată.

Când bărbaţii cu fost întrebaţi despre aceleaşi femei alcoolizate, inerte sau prostuţe dacă le văd ca potenţiale iubite sau soţii, ei şi-au pierdut total interesul în caracteristicile care le făcuseră atractive iniţial.