De ce Bill Gates le cere țărilor bogate să nu mai consume carne de vită. Motivul a ieșit în sfârșit la iveală

Anul trecut, Bill Gates șoca opinia publică cu recomandarea sa privind eliminarea consumului de carne de vită. Motivul pentru care celebrul miliardar a ceruta acest lucru a ieșit în sfârșit la iveală.

12 nov. 2022, 12:45
De ce Bill Gates le cere țărilor bogate să nu mai consume carne de vită. Motivul a ieșit în sfârșit la iveală

După ce anul trecut Bill Gates a șocat și enervat în același timp, opinia publică cu recomandarea sa ca țările sărace să elimine consumul de carne de vită, miliardarul a explicat în detaliu care sunt motivele ce au stat la baza acestei cerințe.

Citește și Cum şi-a folosit Bill Gates partenerii şi influența pentru a controla răspunsul global la pandemia de coronavirus. O investigaţie Politico şi Die Welt e pe cale să stârnească un scandal de proporţii

Timp de mai bine de un an au existat numeroase speculații și terorii privind recomandarea lui Gates, însă el spune că adevăratul motiv care stă la baza recomandării sale este unul destul de simplu.

Recent, celebrul miliardar a explicat care sunt beneficiile pe care le-ar putea avea acest nou obicei dacă el va fi adoptat, bineînțeles. El consideră că eliminarea consumului de carne de vită ar avea implicații vitale pentru viitorul omenirii, dar și al planetei.

De ce vrea Gates să renunțăm la carnea de vită

În cadrul unui interviu, Bill Gates a cerut SUA, dar și altor puteri mondiale să nu mai consume carne de vită niciodată.

Miliardarul consideră că acest obicei va preveni fenomene precum încălzirea globală. Mai mult, acesta le recomandă locuitorilor țărilor bogate să înlocuiască carnea de vită cu versiunea sintetică a acesteia.

„Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”, recomandă el

Fondatorul Microsoft spune că oamenilor le va fi destul de ușor să se obișnuiască cu diferența de gust a acestei cărni și dă garanții că proprietățile sale se vor îmbunătăți în timp.

Toate aceste recomandări sunt incluse în noua carte a lui Bill Gates care se numește  ”Cum să evităm dezastrul climatic”.

În cadrul acestei lucrări, miliardarul menționează o serie de propuneri restrictive pe care le consideră necesare pentru a evita toate catastrofele naturale inerente încălzirii globale.

Astfel, Gates condamnă consumul de carne de vită, deoarece vacile, dar și alte rumegătoare produc gaz metan în timpul digestiei.

Iar după cum bine știm deja, metanul este un gaz cu efect de seră care este foarte dăunător mediului înconjurător, mai dăunător chiar și decât dioxidul de carbon.

Citește și Bill Gates stârneşte furia fermierilor. Miliardarul e acuzat că exploatează oamenii de rând şi se cer măsuri împotriva lui