De ce boală psihică suferă Mirel, studentul la Teologie și Medicină care i-a devenit călău Andreei: „Tulburări de personalitate, tulburări de comportament”

Crima din Timișoara încă este învăluită în semne de întrebare, după ce Mirel, un tânăr liniștit, în vârstă de 23 de ani, a putut să ucidă cu sânge rece o fată atât de cuminte precum Andreea, în vârstă de 21 de ani. Totul s-ar pune pe seama unor probleme psihice de care ar suferi băiatul.

02 apr. 2024, 14:56
De ce boală psihică suferă Mirel, studentul la Teologie și Medicină care i-a devenit călău Andreei: „Tulburări de personalitate, tulburări de comportament”
De ce boală psihică suferă Mirel, studentul la Teologie și Medicină care i-a devenit călău Andreei: „Tulburări de personalitate, tulburări de comportament”

Un psihoterapeut a analizat comportamentul lui Mirel Dragomir și a vorbit despre tulburările de personalitate care l-ar fi făcut să o ucidă pe Andreea Morega, studenta în vârstă de 21 de ani.

Citește și: Tatăl lui Mirel Dragomir, criminalul studentei de la Medicină din Timișoara: „Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare”

De ce boală psihică suferă Mirel, studentul care i-a devenit călău Andreei

Mirel, un student la Medicină și Teologie, a ucis-o pe fata pe care o iubea, studentă și ea, cu nu mai puțin de 60 de lovituri de cuțit. Ulterior, a așezat-o pe pat, i-a așezat părul în jurul gâtului și a părăsit locuința ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În fața procurorilor, tânărul a mărturisit că a pornit un conflict între el și Andreea din cauza unui mesaj pe care aceasta l-a primit pe telefon. Fata a vrut să îl părăsească, iar Mirel nu a putut suporta acest gând.

La aproape două săptămâni de la crima din Timișoara, psihoterapeutul Bianca Pescaru a vorbit despre posibilele probleme de sănătate mintală de care ar suferi Mirel Dragomir. Specialistul în psihologie a analizat felul în care a decurs scena dramatică și a explicat ce l-ar fi putut împinge pe tânărul student să o ucidă cu sânge rece pe Andreea Morega.

„Este foarte important să se facă o expertiză psihiatrică. Există mai multe posibile explicații, mai multe posibile diagnostice psihiatrice care ar putea coincide în astfel de cazuri. Doar o expertiză psihiatrică este în măsură să pună diagosticul exact și să evalueze într-un mod concret care dintre aceste posibile diagnostice sunt valabile pentru acest caz. Poate fi vorba despre psihopatie, care este o trăsătură de personalitate, având drept caracteristici: lipsa empatiei, un comportament fără remușcări, lipsa controlului comportamentului, emoții copleșitare greu de gestionat, impulsivitate, lipsa regretului că a făcut rău altora. El a comis această oribilă crimă, a întins-o pe pat și a plecat, deci lipsa regretului. Există tulburări de personalitate, tulburări de comportament…”, a declarat psihoterapeutul Bianca Pescaru, potrivit Playtech.

Psihoterapeutul a explicat că astfel de cazuri nu sunt deloc rare. Există multe situații în care oamenii fără trăsături psihopate și sociopate ajung să recurgă la gesturi extreme pentru că nu conștientizează problemele de care suferă. În plus, Bianca Pescaru susține că Mirel Dragomir a pierdut contactul cu realitatea în momentul în care a ucis-o pe Andreea Morega.

„Este un lucru adesea întâlnit: oameni care sunt aparent funcționali, normali, fără să aibă un diagnostic psihiatric, fără să aibă internări sau tratament prezintă trăsături psihopate și sociopate. Cu siguranță, acest fel de comportament s-a mai întâmplat până în prezent, dar într-un mod mai diminuat. Acum, pus în fața situației în care fata se despărțea de el, văzând că are aceste tendințe agresive, în momentul acela ar fi avut un moment în care a pierdut contactul cu realitatea, reacționând la nervi, furie și gelozie extremă. Cu siguranță trebuie o expertiză psihiatrică”, a mai spus psihoterapeutul Bianca Pescaru.

Citește și: „Să vindeci sufletele nevinovate acolo sus în cer”. Lacrimi şi durere fără margini la înmormântarea Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate de Mirel