De ce castraveții lungi, din hypermarketuri, sunt ținuți în folie de plastic

Pentru salată, unii români preferă castraveții clasici, de dimensiunea degetelor, alții optează mai degrabă pentru cei lungi, ambalați în folie de plastic. Te-ai întrebat vreodată, totuși, de ce castraveții de seră sunt înveliți, iar cei de grădină nu?

29 mai 2022, 07:30
De ce castraveții lungi, din hypermarketuri, sunt ținuți în folie de plastic

Există mai multe explicații pentru care acei castraveți lungi din piețe, magazine și hypermarketuri sunt ambalați. Castraveții englezi, numiți și castraveți de seră sau europeni, sunt în general considerați superiori din punct de vedere calitativ castraveților obișnuiți, de dimensiune mică.

Totodată, castraveții englezi sunt mai scumpi. Aceștia au semințe mult mai mici și coajă mai subțire, ceea ce le oferă o aromă mai dulce decât cei clasici. În schimb, acea coajă extra fină vine și cu dezavantaje.

Castraveții de seră pot fi tăiați cu ușurință tăiați și chiar deteriorați, în procesul de ambalare și expediere, informează MentalFloss.

 

Beneficiile castraveților

 

În plus, cojile subțiri pot face castraveții englezi să se strice mai repede, pentru că nu au proprietatea de a păstra apa și oxigenul în exterior. Astfel, folia de pastic oferă un strat suplimentar de protecție. Așadar, înainte să depozitezi castraveții în frigider, nu scoate folia de protecție!

O atenție sporită cu privire la castraveți trebuie acordată în special în perioada sărbătorilor, când se fac stocuri foarte mari de alimente.

Plasticul le poate prelungi termenul de valabilitate, așa că cel mai bine este să-l lași până când ești gata să feliezi castravetele.

Astfel, un castravete păstrat în folia de plastic originală ar puteam menține și până la 10 zile în frigider.

Indiferent de soi, castraveții sunt o sursă excelentă pentru hidratare – conțin 95% apă, protejează pielea împotriva îmbătrânirii, combat respirația urât mirositoare și hipertensiunea, ajută digestia, creierul, oasele, nu îngrașă și reglează glicemia.

 

Ingredientul secret care face castraveții murați mult mai delicioși

 

Spală un borcan, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. După ce acesta este perfect curat, trebuie bine șters. Apoi, se trece la spălatul castraveților. Capetele acestora nu se taie. la final, se spălă și restul ingredientelor, mai exact frunzele de coacăze, hreanul, ardeiul roșu și mărărul.

De asemenea, usturoiul trebuie curățat și tăiat bucățele mici. După ce s-a tăiat și frunza de hrean, puneți cele două ingrediente în borcan. Pe fundul recipientului se așază plantele aromatice, împreună cu ardeiul, piperul și usturoiul.

Se adaugă 1 litru de apă încălzită în prealabil și sarea. Trebuie să amestecați bine, până când sarea se dizolvă, iar apoi puneți saramura realizată în borcanul pe care ulterior îl închideți cu ajutorul unui capac. Castraveții se lasă să fermenteze timp de cinci zile. Astfel, veți observa cum castraveții vor fi acoperiți treptat de un strat alb, după care saramura se va limpezi.